contingut promocionat
MATILDA logo negro

 

 

Brasa amb bona matèria primera al restaurant Matilda

El restaurant ha reobert amb una cuina transformada amb protagonisme de la brasa i la cuina de mercat

El restaurant Matilda ha tornat a servir plats en el seu local del centre de la ciutat, carrer Plana de l’Hospital, 7. El restaurador santcugatenc, Juan Arroyo, és el nou gerent que ha transformat la cuina de la mà del xef, amb un protagonisme de la brasa i la cuina de mercat.

La brasa de carn, un dels protagonistes del Matilda. FOTO: Cedida

La brasa de carn, un dels protagonistes del Matilda. FOTO: Cedida

Interiorisme modernista

El nou interiorisme ha respectat, però, l’essència de l’espai que va aixecar el constructor Llorenç Tomàs l’any 1931 per allotjar el seu taller de reformes. Encara s’hi poden veure les arcades modernistes que va idear l’arquitecte Andrés Calzada, deixeble d’Antoni Gaudí i que ja s’han convertit en un emblema.

L'equip de cuina original

En aquesta nova etapa, el mateix equip de cuina, que lidera Enrique Vázquez Llamas, xef amb formació a la primera promoció de l’Escola d’Hostaleria de Barcelona, juntament amb el Sergi Arola o José Andrés.

Arròs, un plat destacat al restaurant Matilda. FOTO: Cedida

Arròs, un plat destacat al restaurant Matilda. FOTO: Cedida

 

La proposta gastronòmica

El seu equip prepara els plats que s’hi serveixen. La brasa de carn és un dels forts, amb el Secret ibèric, el Xurrasco o el chuletón de vaca del País Basc com a destacats, però també ho són la brasa de peix, els arrossos i les tapes gastronòmiques.

Verdures del restaurant Matilda. FOTO: Cedida

Verdures del restaurant Matilda. FOTO: Cedida

Mantenen el menú diari que va variant de plats, però cada dia té un plat recorrent. Els dilluns, Ous estrellats amb pernil, el dimarts, l’Arròs negre, el dimecres, la Picanya, el dijous, l’Arròs del Senyoret i el divendres, Fricandó de picant amb bolets. Dels plats de la carta, Vázquez destaca també Advocat amb Cebiche, Burrata amb tomàquets xerri i pesto, Picanya amb chimichurri de ceps, peix Turbot a la brasa... En definitiva, Matilda ha recuperat l’essència del restaurant original. Una cuina fresca i directa amb carns, peixos,  fruites i verdures dels proveïdors locals.

El xurrasco del restaurant de Sant Cugat, Matilda, és un dels clàssics. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem