Com fer uns cigrons cruixents amb espècies

Els cigrons són un aliment molt ric en nutrients i aporta molts beneficis a l’organisme

Aquesta recepta que proposem en aquest article pot ser una bona manera d’introduir els cigrons als més petits.

Els cigrons són un aliment molt ric en nutrients i aporta molts beneficis a l’organisme.

El seu alt contingut en fibra va molt bé per a  ajudar al trànsit intestinal.

També absorbeixen els hidrats i redueixen els nivells de colesterol.

A més, el seu elevat contingut en potassi contribueix a eliminar líquids i redueix el risc de patir hipertensió arterial.

Els cigrons també regulen els fluids corporals,  preveuen de diferents malalties com el reuma o l’artritis i beneficien el sistema immunitari.

Ingredients:

  • 400 grams de cigrons cuits, els podem comprar cuits o fer-los nosaltres mateixos
  • 1 polsim de nou moscada en pols
  • 1 polsim de comí
  • 1 polsim de cúrcuma
  • 1 polsim d’all en pols
  • 1 polsim de ceba en pols
  • 1 polsim de pebre negre
  • 1 polsim de curri dolç
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra

 

Elaboració:

  1. Si fem servir cigrons de pot, abans de fer-los els hem d’esbandir bé fins que deixin de tenir espuma. Després els haurem d’assecar bé deixant-los sobre un paper absorbent. Si els has cuinat s’han d’escórrer bé i assecar-los bé.
  2. Posarem els cigrons en un bol i afegeix la barreja d’espècies, les dues cullerades d’oli d’oliva verge extra i barreja bé amb cura perquè els cigrons no es xafin, ni saltin les pells.
  3. En una safata de forn posarem un paper de forn i posarem els cigrons sense que es toquin.
  4. Els courem al forn a 200 °C amb funció ventilador uns 45 minuts. A mitja cocció remenarem els cigrons perquè quedin torrats per igual. Fins que quedin cruixents. Una vegada es refreden encara quedaran més cruixents. Els guardarem en un pot hermètic perquè es mantinguin cruixents.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem