Com fer unes bones carxofes

En una cassola d’anar al forn, amb un dit d’oli, la ceba trinxada i les carxofes; es cou a foc viu

Ingredients:

16 carxofes mitjanes

1,5 kg de ceba 

all, julivert

pebre negre

oli d’oliva

brou de carn

200 g de mantega

2 llimones

Com cuinar-les?

Es netegen bé les carxofes, traient les parts dures; es posen en suc de llimona. Es pica l’all i el julivert i es posa a l’ull de les carxofes. En una cassola d’anar al forn, amb un dit d’oli, la ceba trinxada i les carxofes; es cou a foc viu. Després, s’hi afegeix el brou i es cou a poc a poc, fins que les carxofes estan toves. S’hi tira una mica de pebre negre i de mantega a l’ull de les carxofes; al forn durant 5 minuts i ja estan a punt de servir. 

* Recepta extreta del llibre “Recull d’informació sobre el municipi” editat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem