Comença la temporada de la cuina de bolets

A banda del seu gust exquisit, els bolets ofereixen molts beneficis a la nostra salut

El mes d’octubre, ja entrada la tardor, els restaurants de cuina de temporada omplen les seves cartes amb cuina de bolets. En aquests locals s’ofereixen tota mena de creacions gastronòmiques amb un ingredient imprescindible: els bolets.

Catalunya és terra de bolets i en els seus boscos s’hi poden trobar de diferents varietats: xampinyó, gírgola, camagroc, rossinyol, moixernó, llenega, fredolic, trompeta de la mort, etc. La riquesa que trobem als boscos catalans es tradueix en una varietat amplíssima de plats culinaris amb bolets en els establiments de restauració d’arreu del territori i també en els de Sant Cugat.

A la tardor els bolets poden ser l’ingredient principal d’una gran diversitat de plats com arrossos, pasta, peix o carn. Podem gaudir d’una bona crema de bolets, rovellons saltats amb pinyons, all i julivert i d’altres creacions gastronòmiques com un carpaccio de bolets, seitan de gírgoles de panical i salsa d’avellanes o pasta amb salsa cremosa de carabassa i bolets.

A banda del seu gust exquisit, els bolets ofereixen molts beneficis a la nostra salut. Ens aporten moltes propietats nutricionals i són una eina clau per al nostre benestar.

Propietats nutricionals dels bolets

Aquests són els principals nutrients que ens aporten els bolets al nostre organisme:

  • Molta aigua i poques quilocalories.
  • Pocs sucres, greixos i proteïnes.
  • Molta fibra insoluble per netejar el tracte intestinal.
  • Presència d’antioxidants.
  • Alta concentració de minerals imprescindibles (ferro, fòsfor, iode, magnesi, seleni, calci, potassi, zinc) i vitamina A, B, C i D.

Aquests nutrients són els que fan dels bolets un element imprescindible per a la nostra dieta.

Beneficis dels bolets a la nostra salut

Aquests són els beneficis més destacats:

  1.  Les seves propietats anticancerígenes serveixen per prevenir el càncer de mama.
  2. Excel·lents per al cor i la circulació.
  3. Estimulen el sistema immunològic.

Tots aquests punts són arguments de pes per començar a gaudir de la rica i variada cuina de bolets que acabem d’encetar aquest mes.

 
Comentaris

Destaquem