Consells per preparar un sopar protocol·lari

A continuació podreu llegir una sèrie de consells per muntar una taula elegant i única

Un sopar protocol·lari requereix distinció i elegància. En aquests casos un dels principals problemes pot ser l’ordre de col·locació dels convidats, ja que el nombre dels assistents és normalment molt elevat.

El servei i els detalls que decoren la taula han de ser cuidats al màxim. Per norma general haurem de recordar els punts de protocol a taula que descrivim a continuació.

• El primer plat

Abans que res tenim en compte que sempre s’utilitza un plat de base que normalment és de plata, amb un drapet en el centre que serveix per fixar els altres plats que es posin sobre aquest.

És molt corrent que en aquests sopars es prengui un consomé. En aquest cas, és norma protocol·lària que la tassa vagi acompanyada d’un plat a sota. En retirar aquest servei primer, es traurà el plat gran junt amb el de consomé i la seva corresponent tassa i la cullera, quedant únicament el plat de base de plata.

Al costat de les tres copes, d’aigua, vi blanc i vi negre, es col·loca també la de cava, darrere d’aquestes tres.

• Un segon plat de peix

Normalment, després del consomé es prendrà un segon de peix. Per això els coberts corresponents se situaran més a fora que els de la carn, ja que els utilitzarem en tercer lloc i, per tant, se situen més enganxats al plat. Així, per resumir, l’ordre d’utilització correspon a l’ordre de col·locació, sempre de fora cap a dintre.

• Les postres

Els coberts de postres se situen sobre el plat i sempre els mànecs disposats en la direcció de les nostres mans, és a dir, la cullera amb el mànec cap a la dreta, ja que l’agafarem amb aquesta mà i la primera; la forquilla, capa l’esquerra i enganxada al plat, ja que l’utilitzem en segon lloc.

Recordem que, amb les postres, el plat de base de plata es retira. Si volem prendre fruita, junt amb el plat de les postres, que el servei ens col·locarà per l’esquerra, vindrà el renta fruites a sobre d’aquest plat.

Les estovalles han de ser blanques amb brodats. Les espelmes poden anar sobre suports de ceràmica, plata, etc. i han d’estar una mica cremades. A banda de les centrals, que són més altes, podrem posar altres més petites a cada costat.

 
Comentaris

Destaquem