Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetes, 14 de novembre, ens fem ressò d’un estudi dirigit per la Dra. Sheng, directora de Nutrició del Sixth People’s Hospital. És el primer sobre les alteracions produïdes en la intolerància de la glucosa durant la gestació (GIGT) o la diabetis mellitus gestacional (GDM) en dones embarassades i demostra que ingerir festucs pot contribuir a controlar els nivells de sucre en sang.
Per ajudar-te a regular els nivells de sucre si estàs embarassada pots introduir els festucs en la teva dieta i començar a gaudir-los en amanides com aquesta que t’oferim.
Amanida de verat salat amb ratafia i festucs
Ingredients
4 verats
1 escarola
1 pastanaga
2 tomàquets
1 porro
250 g de sal gruixuda
oli d’oliva
250 ml de ratafia
50 g de festucs verds
50 g de sucre
Elaboració:
- Netegeu els lloms del verat traient-los l’espina central i la pell. Poseu-los a marinar 24 hores en sal gruixuda. Després d’aquest període, netegeu-los de la sal i guardeu-los en oli d’oliva.
- Poseu a reduir la ratafia amb el sucre.
- Netegeu l’escarola de les fulles més verdes. Talleu uns quants bastonets de pastanaga i porro. Escaldeu-ho amb aigua bullent. Peleu i desgraneu el tomàquet i talleu-lo a quadradets petits.
- Muntatge: feu un petit buquet d’escarola i poseu-hi un bastonet de pastanaga, un de porro i una mica de tomàquet. Després, afegiu-hi uns quants festucs verds i salseu-ho amb una mica de reducció de ratafia.
- Col·loqueu al costat els lloms de verat salats.