Descobreix els menjars clàssics del mes de desembre

Parlant de la fruita nadalenca seguim amb les castanyes, ens ofereixen les desitjades mandarines clementines

Arriben les festes. Nadal mou el consumisme. Seguim parlant dels productes de proximitat i temporada. Com a plats de cullera i calents seguim servint a taula una bona escudella i carn d’olla, una sopa barrejada, l’olla aranesa, la suau sopa de ceba, una sopa de pa amb ou, la desitjada sopa de galets grans farcits de carn d’olla.

Verdures i hortalisses: novetat, el card (dur, per tant cocció de llarga cocció, sempre ben net, apreciats el de Navarra i de l’Aragó (resultón amb un picat de pernil, o un potent card ajoarriero de bacallà, o gambes, o un card amb pinyons i ametlles). La ceba (imprescindible a la cuina). El ceballot (alegre el plat). Els espinacs redueixen al coure’ls (gustosos saltejats amb all). Els grelos són les fulles de nap (fabuloses amb porc o amb rajada). La col llombarda, el color morat de la col (s’ha de provar amb pomes i seitó).

Parlant de la fruita nadalenca seguim amb les castanyes, ens ofereixen les desitjades mandarines clementines (un perfecte desengreixant de plats potents). Les panses (com a postres o guisades). Els albercocs secs (orejones).

 
Comentaris

Destaquem