Descobreix la palometa i la caldereta de Los Romeros

Gaudeix d'aquestes dues receptes típicament andaluses

Palometa al vi de Moriles

La palometa és un peix de carn molt gustosa i nutritiva que es pesca a ambdós mars, el Mediterrani i l’Atlàntic.

Tenim un quilo de palometa tallada a filets. A la cassola sofregim -això es posa interessant, gaudirem amb aquest plat- dues cebes tendres tallades a rodelles molt fines, a tenir en compte que sofregim amb mantega, no amb oli. Aboquem un got de vi de Moriles i mig litre d’aigua, posem els filets de palometa a la cassola, quan ja estiguin cuits els reservem. A una altra paella escalfem una mica més de mantega, quan s’hagi fos, afegim farina, ho remenem per evitar que es cremi, anem abocant cullerots del caldo de cocció de les palometes fins a obtenir una salsa lleugera, aboquem aquesta salsa a la cassola on hem reservat els filets de les palometes -segueix una cocció durant 5 minuts- temps per lligar la salsa amb les palometes ja cuites, empolvorarem el plat amb julivert picat. Plat acabat. A taula! Plat ona la mantega és la protagonista.

Les palometes ben amanides per una salsa lleugera amb el Moriles de contrapès -vins andalusos, bons pel “tapeo”, però també bons per cuinar-. Cuina que ho lliga tot i bé, que bo és el Moriles.

Caldereta de Los Romeros

Tenim un quilo de carn de xai. Desossem la pota, el coll i el pit, els tallem a trossos. A la paella fregim cansalada viada a daus -reservem-. Fem un sofregit amb pebrots verds tallats a tires fines, també cebes tallades a tires fines. Quan la ceba ja té color afegim tomàquet i julivert, seguim sofregint els alls amb pell. Tot seguit afegim la carn, fulla de llorer, pebre negre en gra i dos claus. Rectifiquem de sal, ho cobrim amb vi blanc, seguim remenant a foc suau. Plat acabat. A taula! Plat molt apreciat pels amants de la carn, solen ser gent de camp.

 
Comentaris

Destaquem