contingut promocionat
vins noe botiga vi santcugat

 

 

Descobreix els vins argentins de referència amb Vins Noe

Els subscriptors del club de vins de Sant Cugat poden gaudir aquest mes de setembre d'aquesta selecció

Aquest mes Vins Noe presenta una selecció de vins negres argentins, concretament, d’un dels cellers amb més tradició d’aquest país. Es tracta de quatre vins diferents de Catena Zapata, la bodega de Mendoza amb una tradició vinícola centenària i que ha situat alguns dels seus vins dins l’elit mundial.

  Subscriu-te gratis, ara!

Què distingeix als vins Catena Zapata?

Catena Zapata es especialment coneguda per elaborar vins en cotes molt altes, amb algunes vinyes a més de 1.500 metres al recer dels Andes i també per la projecció que ha donat a certes varietats de raïm com la Malbec i la Bonarda, les més representatives de la viticultura argentina.

El primer vi de la selecció, dues ampolles en total, és el Álamos Malbec, un vi negre elaborat íntegrament amb aquesta varietat d’origen francès, perquè els primers clons van arribar de la zona de Cahors (Sud-oest de França). El vi és franc i directe, elaborat de manera tradicional i amb un envelliment en fusta de roure de sis mesos i, per tant, ens dona a conèixer allò que representa la varietat.

El segon vi de la selecció, també dues ampolles és el ”Álamos Bonarda”, un vi negre també de caràcter varietal d’elaboració similar a l’anterior, per tant, que busca la màxima expressió d’aquesta varietat típicament argentina i d’origen incert encara que el més versemblant és associar la seva procedència a la regió francesa de Saboia. Els vins de Bonarda, normalment, expressen sensacions de fruita i són relativament lleugers i delicats.

Selecció de vins argentins de Vins Noe. FOTO: Cedida

Selecció de vins argentins de Vins Noe. FOTO: Cedida

El tercer vi de la selecció és el Catena Malbec Paraje Altamira. Elaborat íntegrament amb aquesta varietat té una maduració relativament curta, sobre els vuit mesos, en roure francès de diverses edats. És un vi fresc, vellutat i amorós en boca. Subtil i elegant amb un notable caràcter mineral. Pot millorar en ampolla en els pròxims deu anys.

El darrer vi és el D.V. Catena Tinto Histórico que és un cupatge de tres varietats, Malbec, Bonarda i Petit Verdot provinents de quatre vinyes situades en altituds molt diferents, des dels 750 metres fins als 1.500. El vi ha envellit, segons la varietat en botes de primer, segon i tercer ús entre vuit i catorze mesos. Per tant, és un cupatge de certa complexitat que vol respondre als vins que tradicionalment elaborava el celler a la primera meitat del segle passat.

Podràs gaudir d'aquesta selecció si et subscrius al club de vins de Vins Noe.

  Subscriu-te gratis, ara!

 
Comentaris

Destaquem