contingut promocionat
pastiseria sabat logo

 

 

Els dolços més santcugatencs a la Pastisseria Sàbat

Els rosetons de Pastisseria Sàbat són ideals per a una sobretaula i per fer poble a casa o arreu del món

Se sap que fa segles els monjos preparaven uns dolços singulars, però des que van marxar el segle XIX per la desamortització de Mendizábal, Sant Cugat es va quedar orfe d’uns dolços típics del lloc. Aquest període va ser relativament breu, perquè el mateix any que va obrir la pastisseria Sàbat del carrer Santiago Rusiñol, 1951,  Jaume Sàbat Ausmasqué es va inspirar en el rosetó del Monestir per dissenyar i crear uns de ben arrelats al poble-els rosetons- després de demanar-li permís al rector de la parròquia d’aleshores. La recepta és secreta i només la saben dues persones, els seus descendents, Jaume Sàbat pare i fill.

El secret més preuat

Són unes galetes rodones amb un forat al mig i amb trossos d’ametlles que recorden els vitralls del rosetó del Monestir. La fórmula secreta rau en les proporcions dels ingredients. Per preservar la recepta, els dos hereus deixen els ingredients ja pesats i indiquen la quantitat exacta de cada ou en litres,  de manera que els pastissers de l’obrador poden continuar el procés d’elaboració. Coneixedor del seu valor, Jaume Sàbat pare en destaca les virtuts: “És una pasta molt cruixent amb un gust molt mediterrani”. La seva singularitat i el seu caràcter genuïnament santcugatenc fan d’aquests dolços una “excel·lent” opció per a regalar.

Un regal per portar Sant Cugat arreu del món

La família Sàbat veu aquests dolços perfectes per regalar en un viatge. Com que no són de xocolata, aguanten bé la calor, així que els podem portar amb nosaltres en els viatges. De fet, tal com recorden a la família Sàbat, l’àvia, la muller del mestre pastisser Jaume Sàbat, sempre duia una capseta de rosetons per regalar. Una particularitat seva que la família ha convertit en una tradició i en una manera molt dolça de “fer poble”.

Fes poble amb els rosetons de la Pastisseria Sàbat

Amb el permís dels dolços que cuinaven els monjos segles enrere, els rosetons de la pastisseria Sàbat serien els dolços més santcugatencs. Des de la pastisseria asseguren que són “ideals” per a una sobretaula amb la família o per a un berenar entre amics, especialment si es gaudeixen amb una tassa de te o de cafè.
Si les vols, les tens disponibles a Santiago Rusiñol, 46 i Rambla de Ribatallada, 8.

Coques de Sant Joan a la Pastisseria Sàbat. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem