El clàssic ‘fast-food’ nord-americà madura cap a la cuina de qualitat

Les hamburgueses es preparen ara amb carns de primera qualitat, productes frescos i pans artesanals

El que més ha costat als restauradors que han apostat per l’hamburguesa de qualitat com a plat principal de les seves cartes ha estat fer entendre al client que una bona hamburguesa no val 4 euros. Superada aquesta fase, aquest nou concepte d’hamburguesa, que alguns anomenen gurmet, s’ha imposat clarament. No hi ha color.

 

La moda es va estendre ràpidament fa entre dos i tres anys. A Sant Cugat van obrir de cop i volta diversos establiments gairebé de manera simultània seguint aquest mateix concepte. Ara, explica Nacho Núñez, soci de La Burgueseria, “hem deixat enrere l’etapa de moda i entrem en una fase de maduresa. S’han mantingut els que treballen amb productes de qualitat. Qui ve ara és perquè li agrada”.

 

A La Burgueseria les hamburgueses es fan amb carns de primera qualitat (de bou de Nebraska), productes frescs i un pa artesanal fet exclusivament per a ells. A més, a la seva carta es poden trobar molts productes de la cuina internacional: “Com que treballem amb un producte en concret i no d’una regió, tenim la llibertat d’agafar influències de tot arreu: orientals, nord-americanes, sud-americanes...”

Amb segell nord-americà

A Stanford Gourmet Burguer el gran reclam són les hamburgueses de carn 100% ecològica i sense gluten. A més, el seu local destaca per la seva decoració vintage a l’estil universitari nord-americà.

 

Però si hi ha un local que destaca especialment per la seva decoració yankee aquest és Peggy Sue’s, amb una ambientació al més pur estil diner dels anys 50, amb màquines de discos, hamburgueses i rock and roll. I és que en aquest nou concepte de cuina es cuiden els detalls, tant en la decoració dels locals com en el servei.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem