contingut promocionat
Condis Coll Favà

Els beneficis de la sidra

La sidra té un efecte protector de diverses malalties

La sidra és una beguda de consum habitual en algunes zones d’Espanya, com Astúries o el País Basc, per exemple, i el cert és que és una beguda refrescant que entra molt bé a la primavera o l’estiu, sobretot en els dies de calor.

I encara que és una beguda alcohòlica, us volem explicar els seus beneficis per a la salut, perquè els té, sempre i quan no us passeu amb el seu consum.


La sidra es considera entre els asturians una beguda natural i sana, sense additius ni compostos químics.

Es tracta d’una beguda alcohòlica sense massa calories: 100 g de sidra aporten 49,90 kcal i contenen els següents nutrients: aigua (90,30 g), sucre (6 g), alcohol (3,70 g), potassi (72 mg), calci (8 mg), sodi (7 mg), clor (6 mg), magnesi (3 mg), fòsfor (3 mg), ferro (0,49 mg), coure (0,04 mg), vitamina B1 (0,01 mg), vitamina B2 (0,01 mg), vitamina B3 (0,01 mg), vitamina B5 (0,03 ug), vitamina B6 (0,01 mg), vitamina B7 (0,60 ug), vitamina B9 (0,10 ug).

Els beneficis

Reunim els beneficis de la sidra per a la salut, però teniu en compte que ha de prendre’s de forma moderada (entre mig litre i una ampolla per dia):


- Té propietats antioxidants (tantes com el vi però amb menys alcohol).


- Exerceix una funció protectora de l’aparell vascular davant l’arteriosclerosi.


- Prevé les malalties coronàries.


- Evita l’aparició de càlculs renals.


- És eficaç per combatre el colesterol, elevant el colesterol bo.


- Ajuda a l’eliminació de l’àcid úric.
- És diürètica.


- Ajuda a mantenir en nivells òptims la pressió sanguínia.


- Ajuda a la digestió.


- Corregeix el mal alè en aquelles persones que pateixen afeccions gastrointestinals.


- Prevé l’infart de miocardi degut al seu contingut en pectina.


La sidra és una beguda ideal per acompanyar tant plats de carn com de peix.

Contingut patrocinat per

Més informació
 
Comentaris

Destaquem