Fa un parell de mesos que al carrer de Martorell, 17, de la nostra ciutat ha obert Oriza, un restaurant bar que té per objectiu oferir una cuina fresca i de proximitat especialitzada en els arrossos.
Precisament el nom del restaurant prové d’oryza sativa, que vol dir arròs, d’aquí que tot el concepte giri entorn d’aquesta gramínia.
Però a banda dels arrossos, dels quals en parlarem tot seguit, hem de destacar com a entrants el pop a la gallega o la graellada de verdures amb romesco.
De tapes heu de provar les patates braves o les croquetes de “cocido” (excel·lents). D’amanides destacaríem la de formatge de cabra.
Pel que fa a la carn, no deixeu de tastar l’entrecot de vedella (al rocafort o al pebre verd) i, pel que fa al peix, qualsevol peix fresc del dia us deixarà més que satisfets.
Les estrelles de la casa són els arrossos, i en teniu 10 per escollir: a la marinera, amb verdures, mixt… Però si n’haguéssim d’escollir un parell, ens quedaríem amb la paella de llamàntol i l’original risotto de pernil ibèric i espàrrecs verds.
I per a tancar-ho dolçament: un coulant de xocolata de dos colors amb gelat de vainilla.
Que vagi de gust!