contingut promocionat
Condis Coll Favà

Els gelats sense gluten

Els gelats, de manera natural, no contenen gluten

Els gelats són molt importants en la nostra alimentació, ja que aporten hidrats de carboni, proteïnes, greixos, minerals (calci, fòsfor, potassi, magnesi...). Alguns fins i tot aporten vitamines (A, D, B2 o ribofablina).


I a més de tots aquests beneficis, els gelats ajuden a fer la digestió, ja que abaixen la temperatura que produeixen els àcids grassos.


Però, la inclusió de productes com blat, ordi, sègol, civada, espelta, triticale, blat kamut entre els ingredients del gelat poden ser un gran problema per algú que sigui intolerant al gluten.


I és que, tot i que, en principi, el gelat s’elabora de manera natural sense gluten, alguns dels ingredients que se li afegeixen al final del procés sí que poden incorporar-lo, com la neula o la galeta que l’acompanya, fins i tot a algunes xocolates se li afegeix gluten per espessir.

La intolerància al gluten pot manifestar-se des d’un simple malestar fins a una afecció més greu anomenada malaltia celíaca, que comporta una reacció inflamatòria, de base immune, en la mucosa del budell prim que dificulta l’absorció de nutrients.


Per això és important que les persones que són intolerants al gluten coneguin els ingredients del menjar que prenen i busquin productes lliures de gluten.


Afortunadament per aquelles persones amb intolerància actualment hi ha una àmplia oferta de sabors de gelat sense gluten.

A més, cada vegada més marques comercials conscients d’aquesta realitat revisen la composició dels ingredients que utilitzen en l’elaboració dels gelats per evitar també el risc de contaminació creuada.

Així, poden oferir una gran varietat de gelats sense gluten aptes per a celíacs, perquè tothom pugui gaudir d’un bon gelat.

Contingut patrocinat per

Més informació
 
Comentaris

Destaquem