El futur de l’alimentació es troba en la carn conreada?

El programa Meat4All impulsa la investigació en carn conreada i ha rebut 2,7 milions d’euros de la UE

Aquest any la Unió Europea (UE) ha invertit 2,7 milions d’euros en un programa d’investigació científica que vol apropar la carn conreada al consumidor final.

Aquest programa forma part del projecte “Meat4All” que busca ampliar el coneixement existent sobre la tecnologia de producció de carn conreada, treballar en la seva acceptació en el mercat i realitzar proves d’avaluació de seguretat alimentària per permetre la industrialització i comercialització de la carn conreada d’aus de corral.

Aquest projecte permetrà abastir la demanda creixent mundial de proteïna animal i abordar els principals inconvenients actuals del sistema de ramaderia industrial: qüestions de salut, sostenibilitat ambiental o bé estalvi animal, entre altres.

Meat4All produirà carn conreada en format cru per a processar-la i convertir-la en productes de consum tradicional com salsitxes o embotits. S’espera que el preu mitjà de venda d’aquests productes sigui d’uns 6€/kg l’any 2023.

Per això, els objectius de l’estudi passen per:

  • Ampliar la capacitat de producció de 135 kg a 10 tones el 2021
  • Mantenir un gran valor nutritiu en les quantitats produïdes a gran escala
  • Aconseguir medis de cultiu 100% lliures d’animals
  • Conservar les declaracions de salut fins al producte final ja processat
  • Superar el 80% del rendiment dels bioreactors per mantenir els preus dins d’un nivell acceptable
  • Aconseguir cèl·lules animals no modificades genèticament 100% rastrejables
  • Realitzar proves de consum (degustació) amb la finalitat de determinar i predir la demanda de mercat i dels consumidors.

Què és la carn conreada?

La carn artificial o carn conreada, també coneguda com a carn in vitro o carn de laboratori, és aquella carn animal que no prové directament del cos d’un animal; sinó que prové del cultiu de les cèl·lules musculars extretes prèviament d’animals.

 
Comentaris

Destaquem