Gastronomia sense fronteres: Comunitat Balear

Descobreix els plats típics de les illes

Seguim viatjant per trobar el millor de ses illes.

• Bullit

Posem a l’olla (gran) ossos de pernil i vedella, la cansalada, el xai trossejat, els cigrons hi ho cobrim amb aigua. Amb l’olla tapada es deixa coure a foc suau 2 hores. Afegim la col, les patates tallades a quarts, el tomàquet per la meitat i l’api. Tot seguit hi posem la sobrassada, la botifarra de sang i l’arròs, als 15 minuts el safrà, es deixa coure tot 5 minuts, s’hi tira la sal i ja es pot servir. Plat de cullera que dona gust!

• Duquesas

Ingredients: llagosta, api, ceba, tomàquets, farina, llet, canyella, nou moscada, pebre, oli d’oliva i sal. A la cuina: en un bol preparem una massa amb farina, oli i greix de porc (saïm en mallorquí), sucre i vi blanc. Es deixa reposar ben tapat. En una paella amb un rajolí d’oli daurem la ceba tallada molt fina, a continuació el tomàquet pelat i tallat a daus, hi tirem un polsim de farina, remenem i tirem la llet, ho deixeu coure lentament. Bullim la llagosta, separem la carn de la closca i la barregem amb l’api (net i tallat), ho afegim a la salsa perfumant-la amb nou moscada, canyella, pebre i sal (poca). Es deixa a foc suau 5 minuts. A banda, hem estirat la massa amb el corró fins lograr una alçada o gruixària de 1/2 centímetre, tallem porcions individuals, les farcim i ho enrossim al forn a una temperatura suau. És hora de disfrutar!

També podem gaudir d’un suquet de llagosta a la menorquina.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem