Ingredients
- 1-2 carbassons grandets
- sal
- 1/4 de pebrot tallat ben fi
- 1 ceba petita tallada ben fina
- unes verduretes afogades (albergínia, carbassó, porro, pebrot)
- tonyina
- formatge de cabra
- 1 sobre de mozzarel·la
Receptes
- Talleu un carbassó gran o dos petits, en làmines fines. Millor pel llarg que a rodanxes.
- Poseu al fons d’una plata gran per al forn un full de paper vegetal.
- Feu una capa amb les làmines de carbassó fent que una pugi sobre l’altra un centímetre. Després, una altra capa al damunt entrevessades, és a dir, una capa horitzontal i l’altra vertical.
- Poseu un polsim de sal.
- Poseu-ho al forn a 180 graus fins que comenci a agafar color i abaixeu la temperatura. Es tracta que perdi la humitat i quedi una mica cuit. Ja tenim la base de la pizza.
- Poseu el full amb el paper vegetal de sota en una plata, poseu-hi una mica de salsa de tomàquet, els ingredients que us interessi posar: pebrot tallat ben fi, ceba tallada molt fina o verduretes afogades, tonyina, formatge... el que us agradi.
- Empolseu mozzarel·la ratllada al damunt i poseu-ho al forn a 180º C fins que el formatge comenci a gratinar.
- Tindreu una pizza apta per a celíacs i baixa en calories.
- A gust de cada comensal s’hi pot afegir en servir oli picant.