A Can Dubro, el nou restaurant de Mira-sol d’aquest 2023, es troben amb una perfecta sintonia tres estils culinaris diferents: cuina tradicional, moderna i de fusió. S’han trobat tres cuiners que han sabut imprimir a les creacions el seu segell més personal. El Marc (tradicional), l’Eugeni (moderna) i l’Omar (fusió) són els autors dels plats que es poden degustar a l’establiment.
Croquetes del restaurant de Can Dubro de Sant Cugat. FOTO: Cedida
Tres estils en un únic restaurant
Són uns apassionats de l’univers gastronòmic que els ha portat a cuinar més de 200 plats en dos mesos. Cada setmana ofereixen uns 20 plats diferents al menú. De moment, no falla l’steak tartar, un plat amb el segell de l’Eugeni, i l’amanida xató, un clàssic que domina el Marc. De la carta, tampoc podem deixar de demanar el Cebiche de l’Omar. I per picar s’han de provar les braves de Can Dubro, una creació pròpia singular.
Un dels plats destacats de Can Dubro de Sant Cugat. FOTO: Cedida
Altres plats que destaquen són el Gaspatxo de remolatxa, fresc i amb un sabor molt agradable; el Picadillo Cordovès, les croquetes de pernil i de gambes, amb un sabor a llagostí deliciós; l’ou a baixa temperatura amb parmentier i xoricets saltejats, realment molt bo; i les Galtes de vedella-tendríssima-, al vi negre i mostassa amb cremós de patata. El colofó, les postres de Sergi Vela.
Plat destacat de Can Dubro de Sant Cugat. FOTO: Cedida
Els orígens de Can Dubro
La cuina de Can Dubro-nom que té l’origen en el sobrenom d’un dels cinc fills de l’Eugeni- és el somni dels tres cuiners, però sobretot d’Eugeni Dubrovin, un rus que ha après la cuina de Martin Berasategui i l’impulsor del negoci, juntament amb la seva dona Anastasia. Des de fa 15 anys, és un enamorat de Sant Cugat i ara un dels cervells d’un restaurant que desborda honestedat i qualitat.