contingut promocionat
Condis Coll Favà

La cervesa sense gluten

Les cerveses sense gluten estan delicioses i les pot degustar tothom

La cervesa s’acostuma a elaborar a base dels malts de l’ordi, principalment, un cereal que conté gluten, però també es pot fer amb altres cereals com el blat, la civada o el sègol.

Això fa que la majoria de cerveses no puguin ser consumides per celíacs, ja que el complex proteic anomenat gliadina que tenen aquests cereals, i que provoca la intolerància al gluten, els causa problemes intestinals que poden arribar a desenvolupar problemes de salut greus.


Per aquest motiu els intolerants al gluten, fins fa poc, no podien gaudir de les refrescants propietats d’una bona cervesa.


Però, afortunadament, ja poden trobar a les botigues, així com als bars i restaurants, una extensa oferta de cerveses de diverses marques que són aptes per als celíacs. Aquestes cerveses poden ser de dos tipus diferents:

Dues varietats de cervesa sense gluten

Hi ha cerveses elaborades amb cereals que no contenen gluten, com poden ser l’arròs, el mill... i també cerveses elaborades a base de cereals que, encara que contenen gluten, han estat sotmeses a un procés enzimàtic que en redueix substancialment la seva quantitat a molt poques parts per milió, de forma que no provoca reacció immunològica.

I això és gràcies a empreses cerveseres que han dedicat esforços a investigar la forma de poder elaborar varietats de les seves begudes que no continguin gluten, però que mantinguin les qualitats i els sabors de les originals.


El que fan per elaborar aquesta varietat de cerveses és dirigir el destí de les proteïnes, entre elles el gluten.

El procés comença durant el maltejat, una tècnica mitjançant la qual el gra germina abans de ser torrat i que el prepara per a la seva cocció.

Després se li afegeixen flors de llúpol per aconseguir el most cerveser que el llevat transforma en cervesa.

Durant les diferents fases alguns enzims ataquen les proteïnes del gluten i les separen de la cervesa final.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem