LaPaca, de Raúl Bernal, guanya el concurs del Millor Bombó Artesà d'Espanya

La primera edició d'aquest concurs de DPAS i Books for Chefs s'ha celebrat a Sant Cugat i el bombó vencedor ha estat elaborat amb llimona, iuzu i avellana

La pastisseria d'Osca LaPaca, de Raúl Bernal, ha estat la guanyadora del primer Concurs DPAS al Millor Bombó Artesà d'Espanya, un concurs organitzat per DPAS i Books for Chefs i que ha tingut lloc a l'Hotel Sant Cugat, el divendres 27 de gener. Amb això, el bombó vencedor ha estat format de llimona, iuzu i avellana i s'ha imposat d'entre els més de 130 participants.

En aquesta primera edició, els organitzadors van rebre 130 bombons d'arreu d'Espanya, dels quals un pastisser professional en va escollir els 35 millors. Durant la final del concurs, un jurat professional, presidit pel mestre pastisser Ramon Morató, ha valorat el sabor, la textura, la presentació i l'originalitat. Amb això, LaPaca ha estat la pastisseria vencedora, amb un total de 492 punts sobre 500, mentre que segona ha estat l'asturiana Le Llamber | Manín Sucre, amb 491,5 punts; ha tancat el podi la tarragonina Exalta Chocolate, amb 484,5 punts.

Amb tot, Esther Vilà, coordinadora del primer Concurs DPAS al Millor Bombó Artesà d'Espanya, ha destacat que l'objectiu d'aquest concurs és revalorar el bombó: "El bombó és una peça molt simbòlica de la pastisseria, però que fa uns anys que està en oblit. Amb aquest concurs hem volgut revalorar la peça i reviure la tradició del bombó". A més, Vilà ha afirmat que és un concurs que ha arribat per quedar-se i que se celebrarà de manera bianual, intercalant amb el seu Premi a la Millor Pasta de Té Artesana, un concurs que ja ha celebrat 7 edicions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem