contingut promocionat
Condis Coll Favà

Els beneficis de les herbes aromàtiques

ESPAI PUBLICITARI. Moltes herbes aromàtiques aporten molts beneficis a la salut

Les plantes aromàtiques tenen moltes utilitats que sovint desconeixem perquè no s'exploten suficient.

A continuació el TOT et detalla una llista de plantes aromàtiques amb les seves propietats i utilitats.

Alfàbrega

Rica en vitamines A i C, té propietats tòniques, digestives i antisèptiques. El seu toc picant serveix per amanir salses, peix, sopes, vinagre o pizzes, essent element indispensable per al pesto italià.

Cerfull

Pot arribar a confondre’s amb el julivert. A més de depurar la sang estimula la gana, per la qual cosa s’utilitza en brous i sopes. És molt preuat per elaborar salses i amanides, així com a acompanyament de carns i peix.

Cilantre o coriandre

D’olor suau i sabor picant té bones propietats digestives. Sencer o mòlt s’utilitza en carns rostides, en la salsa curry o conserves en vinagre, i en panets

Estragó

Molt acceptat per aromatitzar vinagres, amanides i ous en general. Posseeix qualitats antiespasmòdiques i estimulants.

Les seves fulles són integrants de la salsa tàrtara, també pot utilitzar-se en peix, escabetx o estofats.

Farigola

Té propietats per guarir problemes bronquials. És ideal per a adobs, carns, pollastre i sopes.

Si s’utilitza per donar aroma als plats, no cal oblidar-se de retirar-la.

Julivert

A més de diürètic i depuratiu, és ric en vitamina A, B, C i nombrosos minerals. Ideal per acompanyar peix, salses i carns.

Menta

Té qualitats per guarir còlics o diarrees. S’utilitza en salses i dolços, també per acompanyar el xai i marisc, essent un dels elements de la salsa agredolça anglesa.

És molt interessant el seu ús per a còctels i begudes.

Romaní

Té qualitats diürètiques i analgèsiques. El te de romaní dóna brillantor al cabell i combat la seva caiguda.

Aquesta herba cobra rellevància en rostits i barbacoes de qualsevol tipus de carn, a més de peix i marisc.

Sàlvia

Molt utilitzada en la cuina italiana, pot utilitzar-se com a substitutiu del llorer. S’utilitza picant les seves fulles però no molt fi.

És molt bona companya de la carn de porc, hamburgueses, pasta i aus.

Contingut patrocinat per:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem