La castanyada és la meva festa preferida: castanyes, moniatos, panellets, mistela... M’encanta i recordo que cada any quan s’acostava la castanyada, la iaia Roser feia els panellets, els millors he provat mai! Així que avui us comparteixo aquesta recepta familiar perquè la gaudiu amb els vostres familiars i amics. No podreu parar de menjar-ne.
Ingredients:
1/2 kg d’ametlla crua mòlta
1/2 kg de sucre
200 g de patata
1 ratlladura de llimona
3 ous
1 tub de vainilla ensucrada
200 g de pinyons
Instruccions:
- Bullim la patata amb pell i la pelem.
- Barregem la patata amb el sucre amb l’ajuda d’una forquilla fi ns que estigui tot ben
- integrat.
- Afegim l’ametlla mòlta, la ratlladura de llimona, els ous i la vainilla i ho barregem tot. Ho deixem reposar a la nevera fins a l’endemà.
- L’endemà, separem les clares dels rovells.
- Untem les mans amb oli i fem boletes amb la massa i les anem arrebossant, primer
- la clara d’ou i després els pinyons i els posem en la safata del forn amb una mica d’oli. Escalfem el forn.
- Per acabar, pintem la superfície dels panellets amb el rovell d’ou i els posem al forn durant uns 10 minuts o fi ns que estiguin daurats.
- Recordeu que els panellets no els podeu moure de la safata del forn fi ns que estiguin ben freds.