Els panellets han de dur patata o moniato?

Quan ens proposem cuinar una recepta de panellets ens trobem amb el dilema de decidir si els elaborem amb patata o moniato. Per aclarir-te el dubte, el TOT t’explica quins són els més tradicionals

Els panellets són un dolç tradicional català típic de Tots Sants del segle XVIII.  Per tal de preservar la recepta tradicional, la Federació Catalana de Pastisseria va demanar catalogar-los com a Especialitat Tradicional Garantida (ETG).

Més info: Recepta de panellets ETG de pinyons

Aquesta menció exclou la patata i el moniato dels ingredients de la recepta clàssica. Segons l’ETG, la recepta tradicional dels panellets inclou el massapà com a ingredient destacat.

Per què es fan panellets de moniato i patata?

Els panellets es van començar a cuinar amb moniato i patata i no massapà per abaratir-ne la producció, ja que  aquest dolç, elaborat amb ametlla i pinyons, sempre se l’ha considerat com a car.

Què ofereix l’ETG als panellets?

L’ETG és una garantia  de qualitat que diferencia, per exemple, els panellets cuinats amb la recepta tradicional d’aquells elaborats de forma industrial.

Les claus per distingir els panellets artesanals

El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha facilitat quatre maneres de diferenciar-los dels industrials.

  1. El massapà del panellet tradicional està fet exclusivament d’ametlles, sucre i ous i no porta ni patata ni moniato.
  2. Els panellets artesanals es cuinen un a un.
  3. Els panellets tradicionals no tenen ni conservants ni colorants artificials
  4. La creativitat dels panellets tradicionals és superior als industrials i va més enllà dels típics de pinyons, ametlles, xocolata i coco

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem