Pasta fresca, una altra recepta amb accent italià

Continuem amb receptes d’origen italià. En aquest cas pasta fresca per a fer a casa

Podem utilitzar aquesta recepta base per començar i després canviar-la segons els nostres gustos o necessitats.

Ingredients:

  • 300 gr de farina de blat
  • 200 gr de farina de sèmola fina
  • 5 ous L
  • Raig d’oli
  • Sal

Preparació:

  1. Disposem la farina i la sèmola en un bol gran. La sèmola el que farà és treure l’aire de la nostra massa, que per a aquesta recepta no ens interessa. Afegim un toc de sal i barregem bé.
  2. Fem un espai al centre i posem els ous. Comencem a barrejar tot. Seria més còmode si comencem amb una forquilla o un altre utensili i després passem a les mans. Veurem que es va integrant tot i es va unificant. Ens quedarà una mica seca, afegim un raig d’oli i continuem pastant fins a aconseguir una massa compacta i ven homogènia. (15 minuts aproximadament).
  3. Filmem la massa i la deixem reposar en nevera com a mínim una hora.
  4. Després ja la tindrem llesta per a estirar. L’estirem segons el gruix que en vulguem i la tallem.
  5. A partir d’aquí tenim total llibertat per a triar el tipus de pasta que preferim, espagueti, pappardelle, làmines de lasagna...
  6. Recordeu-vos que en ser pasta fresca només la bullirem fins que pugi a la superfície.

Una delícia fàcil i que ens ofereix mil variants. A gaudir-la!!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem