La pizzeria santcugatenca Garden Pizza, entre les millors d'Europa

La prestigiosa guia '50 Top Pizza' distingeix cada any les millors pizzeries del món

La guia 50 Top Pizza, que reconeix les millors pizzeries del món, ha inclòs la pizzeria santcugatenca Garden Pizza entre les millors pizzeries d'Europa del 2023. En concret, ha estat distingida com una de les pizzeries excel·lents de l'estat espanyol. Per a un dels socis del projecte, Nacho Núñez, aquest reconeixement respon a la visió de "popularitzar pizzes de primera divisió a ciutats que no són tan cosmopolites". "Aquest reconeixement és una manera de dir que a una ciutat com Sant Cugat, Terrassa o Granollers et pots menjar una pizza amb el mateix nivell de qualitat que la que podries trobar a Barcelona".

Nacho Núchez insisteix en la qualitat de les pizzes de Garden Pizza, ja que considera que la diferència entre la primera pizzeria d'Europa del 2023, la Sartoria Panatieri de Barcelona i la que ells ofereixen es troba en petits matisos. Segons ha informat, aquesta prestigiosa guia ha reconegut al restaurant de Sant Cugat pel producte i per la massa que fan. "Fem una fermentació molt llarga, d'entre 48 i  72 hores amb farines sense additius ni conservants, perquè sigui de fàcil digestió. Seguim un procés força complex amb un forn de pedra d'origen italià amb tots els ingredients per fer la millor pizza possible".

D'un antic garden a una cadena amb cinc pizzeries escampades pel territori

L'any 2018 diferents socis santcugatencs van reconvertir un antic centre de jardineria (garden) del carrer Sant Crist de Llaceres (molt a prop d'Esade i de l'ermita de Sant Crist de Llaceres que dona nom al carrer) per instal·lar una pizzeria amb valors sostenibles que col·labora amb productors locals i que està vinculada amb activitats que promouen el respecte a la natura. "No ens diem Garden Pizza perquè plantem quatre plantetes, sinó perquè vam néixer en un hivernacle i perquè ens agrada vincular el procés viu de les plantes amb el procés de la fermentació de les pizzes", ha explicat Núñez.

Actualment, el projecte Garden Pizza el lideren els socis Nacho Núñez, Martin Marchese, Carlos Rocamora i Dolors Oms, dona del desaparegut Xavier Grau Xercavins i ja compta amb cinc establiments per diferents ciutats de Catalunya que repliquen l'estètica Garden de l'original santcugatenc: Sant Cugat, Terrassa, Granollers, Matadepera i Igualada. Precisament, en aquesta última ciutat, ha obert aquest divendres 12 de maig, el restaurant més jove del grup.

Després de cinc anys, Garden Pizza ja té cinc establiments, però ja es treballa en noves obertures i no en descarten obrir-ne un a la ciutat de Barcelona o fins i tot, fora de Catalunya.

Plat del restaurant de Sant Cugat, Garden pizza. FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem