• Torró de Xixona
Les postres amb denominació d’origen més internacionals elaborades amb ametlles, avellanes, sucre, mel i clares d’ou (com més clares el torró serà més tou).
• Almendradros (ametllats)
Amb ametlla mòlta, sucre, ous sencers, rovells d’ou, ratlladura de pell de llimona i mantega. Barregem els ous i els rovells i ho batem fins obtenir una massa homogènia; afegim el sucre, el ratllat de la pell de llimona i l’ametlla. Es treballa fins obtenir una massa compacta. S’exten a la taula de l’obrador i es talla en porcions d’una galeta. Engreixem una safata de forn amb mantega, hi col·loquem els ametllaats i es forneja durant 15 minuts, haurem posat una ametlla al damunt.
• Xocolata amb taronja amargant
Postres amb els dos ingredients tradicionals de la Comunitat Valenciana, la taronja i la xocolata. Es forma un farcellet amb la xocolata, nata líquida, suc de taronja, sucre, clara d’ou, nata semimuntada, ratlladura de taronja i damunt la taronja amarga a rodelles.
No podem tancar el capítol valencià sense esmentar uns productes tan propis de la comunitat gastronòmica.
• Dàtils d’Elx
• Raïm embolsat de Vinalopó
• Xufa valenciana