Recepta d’arròs de traca i mocador

És una recepta en la qual dedicarem bastant temps, però no és difícil

Ingredients:
Els ingredients que farem servir són: gambes, morralla, verdures (ceba, pastanaga, tomàquet triturat), sípia sencera i arròs bomba.

Elaboració:
Dividirem l’elaboració en tres parts: Fumet, Sofregit i Cocció.

Pel fumet. Com a proteïna fem servir la morralla i els caps de la gamba. De verdures utilitzarem ceba i pastanaga. Ho rostirem tot en una cassola fins que estigui torrat. En aquest punt tirem un raig de vi blanc i un toc de Brandi (compte que aquest últim pot fer foc!!). Quan l’alcohol hagi evaporat afegirem l’aigua. Deixem bullir a foc lent uns 30 minuts i infusionem uns altres 30.

Pel sofregit. Primer de tot tallem la ceba en quadradets petits i la fem sofregir fins que estigui ben fosca. En aquest moment afegim la tomata triturada i fem xup xup uns 20 minuts. Després, incorporem la sípia tallada en quadradets, la mateixa tinta i la melsa. Fem cuinar tot el conjunt uns altres 20 minuts.

Per l’assemblatge. En una cassola tirem un raig d’oli i l’arròs, fem unes voltes i afegim el sofregit. Tot seguit incorporem el fumet que ha d’estar colat i ben calent. Ho remenem tot perquè s’integri bé i ho fem bullir a foc suau durant 17 minuts. En l’últim moment afegirem les cues de gamba i farem moure una mica l’arròs perquè tingui un toc de melositat. Si és necessari, posem un punt de sal.
I ja ho tindríem enllestit i preparat per gaudir!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem