Els panellets són els dolços per excel·lència de Tots Sants i aquest any, malgrat les restriccions imposades pel coronavirus, tornaran a estar presents a les cases dels santcugatencs.
Ingredients (12-14 unitats):
- 170gr. de farina d’ametlla
- 130 gr de sucre blanc
- 150g. de patata bullida i sense pell
- Ratlladura de pell de llimona
- 150gr. de pinyons
- 1 clara d’ou
Elaboració:
- Cal bullir la patata, pelar-la i aixafar-la bé amb una forquilla i deixar-la refredar totalment.
- S’ha de barrejar en una tassa la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
- Cal afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa.
- Seguir pastant la massa fins que quedi tota de manera homogènia i es pugui fer una bola. La massa queda una mica enganxosa, però no s’enganxa a les mans com al principi.
- Un cop feta la massa, s’ha de deixar reposar ben tapada perquè no s’assequi. Algunes persones fan els panellets l’endemà.
- Decorar els panellets amb pinyons amb la clara d’ou i coure’ls al forn a uns 180 graus durant 15 minuts.