Recepta fàcil de panellets per fer amb la família

Els panellets són els dolços per excel·lència de Tots Sants i els postres de la tardor

Els panellets són els dolços per excel·lència de Tots Sants i aquest any, malgrat les restriccions imposades pel coronavirus, tornaran a estar presents a les cases dels santcugatencs.

Ingredients (12-14 unitats):

  • 170gr. de farina d’ametlla
  • 130 gr de sucre blanc
  • 150g. de patata bullida i  sense pell
  • Ratlladura de pell de llimona
  • 150gr. de pinyons
  • 1 clara d’ou

Elaboració:

  1. Cal bullir la patata, pelar-la i aixafar-la bé amb una forquilla i deixar-la refredar totalment.
  2. S’ha de barrejar en una tassa la farina d’ametlla, el sucre i la pell de llimona.
  3. Cal afegir-hi la patata per poder començar a fer la massa.
  4. Seguir pastant la massa fins que quedi tota de manera homogènia i es pugui  fer una bola. La massa queda una mica enganxosa, però no s’enganxa a les mans com al principi.
  5. Un cop feta la massa, s’ha de deixar reposar ben tapada perquè no s’assequi. Algunes persones fan els panellets l’endemà.
  6. Decorar els panellets amb pinyons amb la clara d’ou i coure’ls al forn a uns 180 graus durant 15 minuts.

 
Comentaris

Destaquem