Una recepta per a llepar-se els dits

Una recepta típica de l'època quaresmal

Estem en època de Quaresma, moment en què per tradició hem heretat moltes receptes a base de vegetals i proteïna de peix.
En aquest cas reproduirem un clàssic com són els cigrons guisats amb bacallà. Seguirem una versió exprés superràpida.

Elaboració

Piquem ceba en quadradets (brunoise) i l’escalfem en una cassola a foc lent amb un raig d’oli. La coem molt a poc a poc durant un mínim de 3 hores fins que quedi ben fosca. Atents que no se’ns enganxi! La triturem amb un túrmix i la congelem en una glaçonera.

Així, sempre que la necessitem, traiem un “glaçó” de ceba i en un  plis plas posem a punt qualsevol dinar.

El dia que fem el guisat, descongelem un glaçó en una cassola amb un raig d’oli i  un parell de cullerades de farina i li donem voltes un minut.

Afegim brou, si en tenim, o aigua. Segons com vulguem la textura, afegim més o menys. Jo faria servir un mínim de 500 ml.

Quan bulli, incorporem els cigrons. He usat la varietat ‘Pedrosillano’ perquè no tenen pell i el gust és molt correcte. 

Deixem coure 10 minuts i posem en una safata de forn el bacallà dessalat amb abundant oli i ho cuinem 6 minuts a 160 graus.

Quan tinguem totes aquestes passes, apaguem el foc i posem en la cassola un bon grapat d’espinacs i el bacallà ja cuinat.

Donem un parell de voltes, tapem 5 minuts i ja està llest!

Ingredients

Ceba dolça
Cigró ‘Pedrosillano’
Bacallà dessalat
Espinacs

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem