Estem en època de Quaresma, moment en què per tradició hem heretat moltes receptes a base de vegetals i proteïna de peix.
En aquest cas reproduirem un clàssic com són els cigrons guisats amb bacallà. Seguirem una versió exprés superràpida.
Elaboració
Piquem ceba en quadradets (brunoise) i l’escalfem en una cassola a foc lent amb un raig d’oli. La coem molt a poc a poc durant un mínim de 3 hores fins que quedi ben fosca. Atents que no se’ns enganxi! La triturem amb un túrmix i la congelem en una glaçonera.
Així, sempre que la necessitem, traiem un “glaçó” de ceba i en un plis plas posem a punt qualsevol dinar.
El dia que fem el guisat, descongelem un glaçó en una cassola amb un raig d’oli i un parell de cullerades de farina i li donem voltes un minut.
Afegim brou, si en tenim, o aigua. Segons com vulguem la textura, afegim més o menys. Jo faria servir un mínim de 500 ml.
Quan bulli, incorporem els cigrons. He usat la varietat ‘Pedrosillano’ perquè no tenen pell i el gust és molt correcte.
Deixem coure 10 minuts i posem en una safata de forn el bacallà dessalat amb abundant oli i ho cuinem 6 minuts a 160 graus.
Quan tinguem totes aquestes passes, apaguem el foc i posem en la cassola un bon grapat d’espinacs i el bacallà ja cuinat.
Donem un parell de voltes, tapem 5 minuts i ja està llest!
Ingredients
Ceba dolça
Cigró ‘Pedrosillano’
Bacallà dessalat
Espinacs
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.