contingut promocionat
pastiseria sabat logo

 

 

Tres generacions darrera la pastisseria artesana Sàbat

Les receptes de les postres que s’hi cuinen es fan amb els mètodes més artesanals i amb les millors matèries

Ja fa més de 70 anys que el mestre pastisser, Jaume Sàbat, va obrir una botiga al carrer Santiago Rusiñol i, des d’aleshores, el comerç ha mantingut la mateixa identitat: l’artesania de qualitat. Avui, la tercera generació de la seva família encara regenta la pastisseria més antiga de Sant Cugat.

L'avi Jaume Sàbat amb la seva família l'any 1951. FOTO: Cedida

L'avi Jaume Sàbat amb la seva família l'any 1951. FOTO: Cedida

Els orígens

Jaume Sàbat va ser un pagès de Can Sant Joan que es va casar amb Juana Grané Recasens, filla de pastissers i que sempre havia tingut el cuquet de l’art per dins. Per això, quan el seu sogre li va suggerir que si feia de forner mai li faltaria el pa a taula, va pensar que la pastisseria podria ser una professió on podria canalitzar la seva vocació.

Pastisseria Sàbat a l'any 1951. FOTO: Cedida

Pastisseria Sàbat a l'any 1951. FOTO: Cedida

L’any 1951 va obrir una pastisseria al carrer Santiago Rusiñol, 36, als baixos del seu domicili i al novembre, en època de panellets. Després va obrir una segona botiga a la plaça d’Octavià, 2. Anys més tard, es van tancar aquestes dues botigues i es va inaugurar la botiga a l’actual emplaçament, al carrer Santiago Rusiñol, 46 (1974). L'any 1976, es va obrir la pastisseria de la Rambla Ribatallada, 8 pensant en els nous santcugatencs de l’època. Ara, la tercera generació de la família encara els pròxims anys amb la idea de consolidar l’essència de la pastisseria de l’avi Sàbat: Tradició, artesania i qualitat.

Les tres generacions de pastisseria Sàbat l'any 1988. FOTO: Cedida

Les tres generacions de pastisseria Sàbat l'any 1988. FOTO: Cedida

La pastisseria de sempre

Les receptes de les postres que s’hi cuinen es fan amb els mètodes més artesanals i amb les millors matèries primeres. Per exemple, els pinyons dels panellets els compren als millors proveïdors de Castella i descarten altres varietats més econòmiques, però amb un sabor incomparable. Són conscients que els clients ho valoren i que ho volen preservar. N’hi ha que venen expressament a la botiga des de Barcelona a buscar les magdalenes perquè encara les cuinen amb oli d’oliva. Tenen una clientela fidel que vol els pastissos de sempre i que valora que conservin la tradició.

Pastisseria Sàbat ha format part de la història de Sant Cugat i han estat presents a les festes dels ciutadans. Durant la pandèmia, van dur a terme una tasca gairebé heroica en portar les mones arreu i van contribuir a la felicitat de molta gent en un dels episodis més grisos de la ciutat.

Pastisseria Sabat 1

 
Comentaris

Destaquem