Hedegaard està convençuda que l'eficiència energètica crea ocupació, al Santcugatribuna

La comissària europea d’Acció per al Clima ofereix la ponència 'La nova economia verda: reptes i oportunitats per a la indústria' al fòrum empresarial Santcugatribuna d'aquest divendres 28 de març

Unes 180 persones han assistit al Santcugatribuna. FOTO: David Molina Unes 180 persones han assistit al Santcugatribuna. FOTO: David Molina
Connie Hedegaard Comissària europea d’Acció per al Clima de la Unió Europea és la ponent del Santcugatribuna. FOTO: David Molina Connie Hedegaard Comissària europea d’Acció per al Clima de la Unió Europea és la ponent del Santcugatribuna. FOTO: David Molina
La comissària europea d’Acció per al Clima, Connie Hedegaard, ha deixat clar que el futur passa per superar la crisi econòmica però cal fer-ho juntament amb la mediambiental i amb la de la ocupació. Per la comissària, "tenim les eines per fer aquest canvi alhora", ha expressat. Hedegaard ha estat la ponent de la setena temporada del fòrum empresarial Santcugatribuna, que s'ha celebrat aquest divendres 28 de març al QGat Hotel de Sant Cugat. Unes 180 persones del món empresarial i econòmic de la ciutat han assistit a l'acte.

La comissària europea ha expressat que "és un plaer estar a Sant Cugat perquè és una ciutat que està conscienciada i partidària de les polítiques intel·ligents" perquè ha explicat que és necessari que els municipis comencin a prendre consciència i a planificar-se amb polítiques d'eficiència energètica.

Reduir les importacions
Entre d'altres qüestions, Hedegaard ha insistit en la necessitat de convergir cap a una economia verda potenciant les polítiques d'eficiència energètica i en reduir les inversions amb la importació d'energia d'altres països. En aquest sentit Espanya importa el 70% de l'energia i segons la comissària "s'està gastant molts diners amb el combustible fòssil d'Europa i hem de ser menys dependents de la importació", ha dit Hedegaard.

Amb tot la comissària ha expressat que potenciar les energies renovables crearà ocupació en sectors com la comunicació ICT, el sector sanitari, o el de l'economia verda com ara les energies renovables, l'eficiència i l'eficàcia o el reciclatge. Alguns exemples que ha donat són crear edificis més intel·ligents i ha dit que "es crearà ocupació que no es pot anar a buscar a la Xina". Amb tot ha dit que "la política energètica ha de ser el més eficient possible i que sigui beneficiosa pel canvi climàtic, que tingui competitivitat i que ho faci de manera intel·ligent", ha conclòs en resposta a les qüestions que han plantejat alguns dels assistents al fòrum.

El president de l'Associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat la importància d'aquest fòrum empresarial a la ciutat per posar sobre la taula qüestions per potenciar el creixement econòmic. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha introduït el fòrum expressant la consciència mediambiental que té la ciutat. Amb anglès, Conesa ha dit que "estem conscienciats amb el canvi climàtic" i ha recordat que Sant Cugat participa del Pacte d’alcaldes i alcaldesses contra el canvi climàtic. L'alcaldessa ha explicat a la comissària que "Sant Cugat és una ciutat jove i activa" i que té per objectiu seguir amb l'estratègia econòmica, mediambiental i social "que parteix de la millora del clima perquè és una fortalesa de la nostra societat d'ara i del futur", ha conclòs Conesa.

Llegeix l'entrevista a Connie Hedegaard


Nascuda l’any 1960 a Copenhague, Hedegaard va formar part del parlament danès entre els anys 1984 i 1990. L’any 2004 va ser nomenada ministra de Medi Ambient del govern danès, càrrec que va ocupar fins al 2007. Posteriorment va presidir la Conferència sobre el Canvi Climàtic de la ONU i des de l’any 2010 és comissària europea d’Acció per al Clima. La comissària del Partit de Centredreta insisteix en la importància de les petites accions que es poden fer en el dia a dia de les persones com apagar els llums o tenir en compte on estan fets els productes per estalviar en transport i gestions. Per Hedegaard està en mans del Govern espanyol decidir quines eines fa servir per redreçar el dèficit energètic però ha insistit que és molt important mantenir un objectiu clar en matèria d’eficiència energètica i energies renovables.

El fòrum empresarial Santcugatrubuna
Creat l’any 2003, és un espai de reflexió econòmica i empresarial impulsat per l’Ajuntament i l’associació Sant Cugat Empresarial. Enguany aquest és el primer Santcugatribuna, està previst fer-ne un segon al juny i un altre al novembre.

Per aquesta tribuna han passat figures de primer ordre com l’expresident del Cercle d’Economia i conseller delegat d’Abertis, Salvador Alemany, el ministre d’Assumptes Exteriors del Gobern d’Israel en època d’Ehud Barak, Shlomo Ben Ami, o l’exprimer ministre Irlandès, John Bruton. També han ofert les seves ponències Xavier Sala i Martin, Antoni Castells, Anthony Giddens, Leopoldo Abadía, José Manuel Lara Bosch, Ramon Tremosa, Carlos Losada, Josep Oliu, Pedro Nueno, Jordi Pujol o Artur Mas.

Santcugatribuna té el patrocini d’ONO Empresas, el co-patrocini de Banc Sabadell i la col·laboració de la Cambra de Terrassa, CECOT, PIMEC, ESADECreapolis, UPC, Parc Tecnològic del Vallès, Via Empresa, Diari ElPuntAvui i Diari de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem