ICV-EUiA aposta per la remunicipalització de l'aigua

Aquest ha estat el debat de la taula rodona d'aquest dilluns 27 de maig amb la participació del diputat d'ICV-EUiA, Salvador Milà i el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró

L'ús de l'aigua i la seva gestió han centrat la taula rodona que ha organitzat la secció local d'ICV-EUiA, Què passa amb l'aigua a casa nostra?, aquest dilluns 27 de maig a la seu local del partit. Una vintena de persones han assistit a la taula per escoltar i debatre la situació actual de l'aigua, la seva gestió, l'ús i el preu que es paga.

El copresident d'ICV per Sant Cugat, Xavier Boix, ha estat l'encarregat de presentar l'acte i contextualitzar el moment actual de l'aigua a Catalunya però també a Sant Cugat. D'una banda ha denunciat l'increment del preu de l'aigua durant el 2012, que "a Sant Cugat ha pujat el 30%". De l'altre, la passivitat del govern local quan la gestió fins aleshores pública d'Aigües Ter-Llobregat es posa en mans d'Acciona, "a diferència de les reaccions en d'altres municipis", ha manifestat Boix.

Un acte que ha comptat amb la presència del diputat d'ICV, Salvador Milà i el president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Jordi Giró. Tots tres han coincidit en afirmar que la solució passa per municipalitzar la gestió de l'aigua, com ja passava fa uns anys.

Milà ha explicat que "l'aigua és un monopoli que s'ha de reconèixer com a dret fonamental per a tothom, encara que no es tinguin recursos". Ha denunciat els preus actuals que es paguen per l'aigua i ha manifestat que "ha de ser un servei públic com s'ha fet a Paris". El diputat ha culpabilitzat el govern català de Pujol de no haver fet res per la gestió de l'aigua "esperant el transvasament de l'Ebre". En la mateixa direcció Giró ha dit que "l'aigua és un bé que s'hauria de blindar" perquè ha descrit la situació actual de la seva gestió com un "escàndol". El president de la CONFAVC ha defensat l'activisme per lluitar per la remunicipalització de l'aigua i ha fet una crida a ser "tossuts i constants per un bé indiscutible".

 
Comentaris

Destaquem