ICV-EUiA demana fomentar els productes km0 i ecològics

La petició recull que el Gremi d’Hostaleria de Sant Cugat creï el distintiu km0 i que els serveis de cuina de les escoles bressol valorin ofertes que incloguin aliments ecològics, de temporada i de proximitat

ICV-EUiA proposarà en el pròxim Ple municipal un pacte municipal que promocioni els productes agroalimentaris km0 i ecològics a la ciutat. La formació farà la petició en via de moció el dilluns, 16 de febrer. Amb aquesta aportació ICV-EUiA vol fomentar "noves formes d’intercanvi i cooperació entre els productors agrícoles i els consumidors, basades en la relació directa entre el productor i el consumidor i eliminant intermediaris". Des de la secció local d'ICV-EUiA també es busca aconseguir "uns productes més sans, amb major aportació nutricional i l'empoderament dels productors, que són capaços de decidir preus més justos per als seus productes".

La moció recorda que en l'actual conjuntura de crisi "a Catalunya l’agricultura i la ramaderia ecològica ha significat una oportunitat per a molta gent del sector i molts agricultors i ramaders catalans han escollit aquesta opció per assegurar-se el futur". El text defensa el creixement en el consum de productes ecològics i de proximitat i dels moviments globals a favor dels productes ecològics, i iniciatives com el km0 i slow food han estat decisius per conscienciar sobre el que mengem".

"Expansió del consum ecològic i de proximitat"
En paraules de la regidora Roser Casamitjana: “a Sant Cugat ja tenim productes ecològics a molts establiments i al mercat ecològic que cada segon i últim dissabte de mes organitzen l’ateneu Santcugatenc i les cooperatives ecològiques del nostre municipi i amb aquesta moció volem anar més lluny amb l’expansió del consum ecològic i de proximitat, sumant noves propostes”.

Propostes per l'alimentació de proximitat
La moció proposa que a les parades dels mercats i mercadals s’hi instal·li una senyalització per identificar els paradistes que certifiquin que són productors directes dels productes agroalimentaris que comercialitzen i el tipus de sistema de producció. La moció també demana bonificar un 25% les taxes de les parades que certifiquin la comercialització directa de la seva pròpia producció i en un 40% les que, a més, venguin productes ecològics.

La petició recull que el Gremi d’Hostaleria de Sant Cugat creï el distintiu km0 i l'incloguin en el seu menú i que els serveis de cuina de les escoles bressol municipals es valorin les ofertes que incloguin aliments ecològics, de temporada i de proximitatt.

 
Comentaris

Destaquem