ICV-EUiA i CUP no assistiran a la Missa Major

Un any més els ecosocialistes i els de la CUP s'abstindran d'anar a l'acte religiós de la Festa Major en defensa del laïcisme

La secció local d'ICV-EUiA no serà present a la Missa Major, que se celebra el dissabte 29 de juny a les 19 hores. Els ecosocialistes defensen el laïcisme, motiu pel qual s'abstindran d'assistir a la celebració religiosa de la Festa Major. Tampoc hi anirà la formació de la CUP, ja que, segons un comunicat, "Ho fem en coherència amb la nostra ideologia i la defensa de la laïcitat de les institucions per així preservar la separació entre els afers religiosos i els institucionals i polítics". Afegeixen que la missa no "reflecteix el caràcter plural de la nostra ciutat i no hauria de formar part dels actes institucionals de Festa Major"

Com ja han fet en edicions anteriors, les dues formacions es posicionen en contra de la inclusió d'actes religiosos al programa de Festa Major i manifesten el seu desacord en la participació de regidors i membres del govern local. Segons els socialistes, consideren que "cal separar els assumptes religiosos dels institucionals i polítics". Per això demanen que hi assisteixin a títol individual i no en representació del seu càrrec públic.

 
Comentaris

Destaquem