Ignacio Rigau: “Si tanquem els bars més tard, reduirem el botellón a Sant Cugat”

Ignacio Rigau és el nou president de Nuevas Generaciones del PP de Sant Cugat

Com entra a presidir les joventuts locals del PP?

Actualment no hi havia joventuts del Partit Popular a Sant Cugat. Jo vaig entrar i com estava molt interessat a poder entrar en aquest món de la política, perquè m'ho van proposar de cop i volta, i jo vaig acceptar. Aleshores vaig començar de coordinador per refer les joventuts del nostre partit, i després vam constituir una junta formal. I el fet d'assumir jo la presidència va ser un tema molt natural.

 

I quin és el pes de les noves generacions en el PP local?

El PP de Sant Cugat ha passat tot un procés d'entendre's a si mateix. I això ha estat un avantatge que ha fet que es donessin moltes oportunitats. Jo vinc amb molta energia i amb ganes, i entro a la junta local del PP de Sant Cugat. Les joventuts juguem un paper important. No només donem la nostra opinió, sinó que ens donen un vot de confiança i assumim campanyes i projectes.

 

Quines són les vostres propostes pels joves de Sant Cugat?

Jo porto només uns 7 mesos al partit... Ja ha estat un pas molt important tenir una organització interna de joves. El proper pas és assabentar-se bé del que és la política local. A partir de setembre aniré als plens municipals de Sant Cugat perquè és on està tota la teca. Com a ciutadà, la meva percepció abans d'entrar a les joventuts, és que podria-hi haver millores en l'oci nocturn. Hi han hagut passes importants, però podria haver-hi millores en la sostenibilitat de la ciutat, en la gestió del carrer... El més bonic de la política local és que és la més propera al ciutadà. Surts a córrer un matí i ja et trobes en coses a millorar. I l'avantatge d'estar a les joventuts del partit és que puc funcionar com a corretja de transmissió del partit; el que jo sento al carrer, pot acabar en un ple municipal.

 

Què es pot millorar de l'oci nocturn?

Hi ha un punt molt concret que és l'horari de tancament dels bars. No de discoteques. El que sigui una hora tant arbitraria com són les tres a certes zones, entenc que pot tenir cert sentit. S'ha de ponderar el descans dels veïns amb l'oci nocturn. Però altres zones com la zona on hi havia la discoteca Chic, on no hi ha veïns, tancar a les tres perquè si doncs crec és perjudicial per als interessos econòmics de Sant Cugat i fa que la gent marxi a Barcelona on hi ha molta més oferta. I a la zona de Torreblanca on només per tres metres de separació uns bars han de tancar a les onze de la nit i d'altres tard. Això només amb una mica de diàleg i de seny... es pot actuar en benefici de la ciutat. Després hi ha tipus d'oci que estem promovent a la zona popularment anomenada del “callejón” on es fa el botellon prop a tres discoteques de Sant Cugat, a prop de Cerdanyola. Potser preferim aquest model perquè ho tenim tot concentrat en un lloc i no molesten els veïns, però crec que ho podríem fer d'una altra manera. Potser hi ha gent que hi ha va només perquè pot beure a un preu més o menys raonable fins l'hora que vulgui, però si tanquem els bars més tard, aquesta gent no estarà fent botellón sinó que farà un parell de copes en un bar. Com a mínim serà menys brut i menys escandalós. L'endemà sempre queda aquella zona...

 

Perquè s'ha de treure l'estelada de la plaça de Lluís Millet (estació FGC)?

És perfectament legitim que algú es col·loqui una estelada al seu balcó, però quan es planta en una obra pública en una de les zones més cèntriques de Sant Cugat s'està revessant aquesta legitimitat. Si em diguessin que l'independentisme és aclaparadorament majoritari al Parlament de Catalunya o a l'Ajuntament de Sant Cugat en concret, doncs es podria entendre, però no és així.

 

Al Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat si és majoritari.

És majoritari, però no estem parlant d'una cosa molt aclaparadora. Ciutadans, PSC i PP no són independentistes. Sí que és veritat que és un tema molt vistós. Es veuen més independentistes que fa uns anys. Ha crescut molt, però no crec que l'Ajuntament pugui dir que ens declarem independentistes i posar una estelada en un dels punts centrals de la ciutat. Per altre costat, ja és un tema purament jurídic. L'Ajuntament com a institució no és qui per promoure unes idees concretes. Si l'estelada de veritat representa tots els catalans, fem una reforma de l'Estatut, el declarem símbol oficial i aleshores no ens podrem queixar perquè ho haurem votat. De moment és el símbol d'una part dels catalans. I les institucions no són el lloc on fer campanya política.

 

Per tant, la proposta de la CUP de retirar de l'Ajuntament la bandera espanyola i col·locar-hi l'estelada...

No calen comentaris (Riu). Ras i curt, és tremend.

 

Quin és el principal afer que preocupa el PP de Sant Cugat?

N'hi ha un que ens preocupa especialment, la necessitat d'augmentar la seguretat ciutadana. Tot robatori sempre és un terrabastall més emocional que material, i jo, per exemple, n'he patit a casa meva, n'he estat víctima. El nostre objectiu és anar a totes i aconseguir que Sant Cugat sigui més segur. Podeu buscar a Facebook “Iniciativa per un Sant Cugat més segur” que no està vinculat a cap partit polític, només busca que Sant Cugat tingui els agents que li pertoquen encara que sigui progressivament. Una campanya que ha generat d'altres comentaris com el soroll d'algunes zones de Sant Cugat, que hi ha gossos sense corretja, Etc.

 

Actualment el PP té només un regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat. Què esteu fent perquè aquesta situació es capgiri o és molt complicat que el PP revifi a Sant Cugat?

El que tinguem només un regidor ens serveix per fer autocritica, per replantejar coses i veure què hem fet malament. I ja comencem a trobar aspectes per esmenar. Ara tenim com a cap visible l'Álvaro Benejam, una cara més jove, i estem fent accions concretes com recuperar les joventuts del partit. Estem parlant amb certs agents socials, des de la Policia a les associacions de pares i mares d'alumnes, certes associacions de veïns com la de Can Trabal. Ens estem apropant als nostres veïns. Des de fora potser costa de veure, però no ens hem quedat igual ni hem buscat culpables fora sinó dins. Hi estem treballant, mirem què ha fallat i crec que estem progressant. Estem fent molt de treball de fons, estem millorant. A les darreres eleccions generals vam millorar respecte a les anteriors. A més, el votant decebut amb Ciutadans i el votant no independentista que ha quedat orfe d'Unió... està migrant cap al PP.

 
Comentaris

Destaquem