Impotència davant l'okupació de casa seva

La casa, en la que viuen quatre persones, està situada al barri de la Muntanyesa i passa a ampliar el nombre de cases usurpades a La Floresta

"Ens sentim desemparats i indefensos", aquesta és la sensació de la família a què quatre persones els hi ha okupat el seu habitatge a la Floresta. La filla de la propietària, en representació de la seva mare de 81 anys, ha explicat el calvari que està passant la seva família, des que el passat 11 de gener, la casa va ser okupada. "A la casa hi ha les cendres del meu pare, a veure què en faran, perquè de moment ja ha desaparegut un rellotge i una làmpada antics, a més del DVD". La dona ha explicat al TOT que van ser els mateixos veïns que van avisar-los de l'okupació i que en anar-hi, "la policia ja no va poder fer res, perquè els nous inquilins van dir que portaven vivint des del Nadal, cosa que no és veritat", assegura.

Un disgust que afecta la salut
"Uns dies més tard els veïns ens van dir que semblava que havien marxat. Van anar i vam entrar i hi havia una persona dormint. Li vam implorar que marxessin perquè tots els records de la meva mare amb el meu pare estan allà, ella ja no hi pot viure perquè és massa gran. Té tal disgust que li ha pujat la pressió i hem d'anar constantment al metge", assenyada la perjudicada, que lamenta que la policia no pugui fer res i que la seva mare hagués de presentar l'escriptura de la casa davant els Mossos i els okupes entre plors.

Encara que el cas ja està als jutjats de Rubí, la dona ha lamentat el procés que serà llarg i s'ha preguntat qui pagarà els desperfectes que estan fent a la casa, situada al barri de la Muntanyesa, i és que "en entrar aquell dia van veure que les cortines estaven arrencades, al pis de dalt estava ple de caques de gos, amb una pudor terrible, sense tenir en compte les coses que falten". Igualment la barcelonina ha reclamat que "en aquests casos la llei està molt mal feta i que ningú ho arregla" i ha indicat que arrel que van entrar aquell dia els okupes han presentat una denúncia contra ells als Mossos.

Aquest nou cas d'okupació passa a incrementar el nombre de cases usurpades sota aquest sistema a La Floresta, que ha indignat als veïns dels immobles del voltant i que preocupa l'Ajuntament. "Amb les okupacions podria ser que algú marxés de cap de setmana o de vacances i quan tornes es trobés que ja no pots entrar a casa teva fins que no ho autoritzi un jutge", conclou la dona.

 
Comentaris

Destaquem