Botifarres d'ou i truites, el menjar típic del Carnaval

Es durant el Carnaval quan es tradició menjar aliments més greixosos com les coques de llardons, els llardons en si, els ous i la botifarra d’ou

Dins de la tradició del Carnaval o el Carnestoltes, la festa en que la disbauxa s’apodera de les cases, les escoles i el carrer, i tant adults com joves i nens es disfressen, el menjar ocupa un lloc molt important. Per aquestes dates hi ha una alimentació pròpia tan de menjar dolç com de menjar salat. Així, la sardina i l’arengada són dos dels menjars lligats al període del Carnaval. Per això, els Dimecres de Cendra, es fa l’enterrament de la sardina, amb la finalitat de  posar fi al període de disbauxa i per marcar el començament de la Quaresma. 

Es durant el Carnaval quan es tradició menjar aliments més greixosos com les coques de llardons, els llardons en si, els ous i la botifarra d’ou. A més, el dijous de Carnaval, també anomenat dijous gras i conegut com el dia de la truita, s’aprofita per menjar ou, ja sigui a través de les truites i amb totes les seves versions com la truita de patata, la de botifarra i la més extrema pel que fa a l’aportació calòrica, la truita de botifarra d’ou.

A banda també es el moment de consumir els típics bunyols de Quaresma, encara que aquesta època ve després del Carnaval, ja es comercialitzen en fleques i pastisseries.  

Més informació
 
Comentaris

Destaquem