Tradicions de Nadal: Els dolços

En acabar els menjars i sopars de Nadal es mengen dolços tradicionals de les festes

Durant les festes de Nadal s’alternen grans àpats en família. Depenen de cada casa, se celebren diferents menjars i sopars, i hi ha algunes famílies que les celebren totes. Així, la nit del 24 de desembre es fa un sopar i un gran dinar el 25 de desembre, és a dir el dia de Nadal. Pel 26 de desembre, Sant Esteve, es fa un altre menjar i també és propi d’aquestes dates celebrar el darrer sopar de l’any, per Cap d'Any, la nit del 31 i que s’allarga fins ben entrada la matinada i el primer dinar de l’any, l’1 de gener, a més del dinar de Reis, el 6 de gener.

En acabar aquests menjars i sopars es mengen dolços tradicionals de les festes. En aquest sentit el Nadal és temps de torrons, neules amb xocolata i sense, polvorons, xocolates, tortell de Reis, bombons i fruita seca, entre ells les orellanes. 

 

El torró, les grans postres de Nadal

El torró són les postres per excel·lència del Nadal. Aquest dolç fet a base d’ametlla, mel i ou, té desenes de varietats com ara el de Xixona, crema cremada, Alacant, el d’Agramunt, de xocolata i arròs, xocolata i ametlles, coco, nogat, massapà i nous, massapà i fruites confitades, entre d’altres. Antigament el torró el consumien els rics en ocasions molt especials i encara que el seu origen no és molt clar, es pensa que pot provenir de la cuina àrab.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem