Enric Llort: "L’espectacle de Geronimo Stilton t’ajuda a somniar"

Llort és l'autor del llibret i ajudant de direcció de 'Geronimo Stilton, Gran retorn a la fantasia', que arriba aquest 12 de març en tres funcions al Teatre-Auditori de Sant Cugat

Amb quina proposta arriben a Sant Cugat?

La proposta és Geronimo Stilton, Gran retorn a la fantasia. És un espectacle que visualment és molt potent, però, tot i així, teníem el dubte de si els nanos aguantarien un espectacle de dues hores, i la resposta ha estat extraordinària.

Un muntatge basat en un dels llibres del personatge.

Sí, El gran llibre del Regne de la fantasia. Un llibre que és gairebé una enciclopèdia, amb una mena de recopilació de tots els personatges que hi ha hagut a tots els llibres. El Geronimo ha de passar per una sèrie de proves amb l’ajuda dels seus amics, que a l’altre musical eren la companyia de la fantasia, i ara són la companyia del bon retorn. És un espectacle trepidant.

Què busquen transmetre?

El que no hem fet en cap moment és apartar-nos del llibre, perquè els nanos coneixen el llibre, coneixen el Geronimo; són especialistes en aquest tema. Volíem explicar la mateixa història, i dins d’aquesta història, el que volíem traspuar d’una manera evident eren els valors. La sinceritat, l’amistat, l’honestedat... I tampoc volíem caure en l’error de tractar-ho des d’un punt de vista infantil en el sentit de posar expressions que fessin pensar que parlem amb nens molt petits.

Expliqui això últim?

Nosaltres tractem la canalla igual que la gent gran, i el diàleg és per a persones de totes les edats. No creiem que per parlar als nens amb diminutius o expressions potser massa fantàstiques ho explicarem millor, al contrari. Volíem explicar-ho tal com és, amb les expressions tal com són, i els nanos ho enganxen perfectament. Estan totalment a l’aguait de tot el que passa, i s’assabenten de tot perfectament.

Quina és la clau per tenir els infants dues hores asseguts?

La implicació que tenen amb els personatges i amb la història. Recordo una anècdota d’un nen que, en sortir de l’espectacle, li va dir a la seva mare: “ara entenc que el més important és tenir amics; que l’amistat és més important del que em pensava”. I, d’altra banda, el fet de veure en directe tots aquests personatges que ells sols han vist al llibre. Això els transporta a un espai i a unes sensacions que els fan estar súper expectants. El secret és l’empatia que hi ha entre el públic i els personatges que hi ha damunt de l’escenari, que són vuit actors extraordinaris.

Per què no s’ho han de perdre?

Si tenen ganes de deixar-se portar per la màgia, per la imaginació i pel somni, perquè tenim ganes de somniar, doncs que vinguin. Aquest espectacle t’ajuda a somniar, i t’ajuda a pensar que les coses, encara que de vegades semblin impossibles, són possibles. Si volen somniar durant dues hores, i ens volen fer companyia durant aquesta estona, que vinguin, que s’ho passaran molt bé.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem