Maneres de descobrir paraules: Juguem amb les síl·labes

És un joc senzill que us activarà el cervell!

Agafar l’hàbit de la lectura, sobretot a les primeres etapes, per aprendre a llegir o a llegir millor, passa per diferents etapes.

Hi ha diversos mètodes d’aprenentatge de la lectoescriptura i un d’ells passa pel reconeixement de les grafies i les síl·labes. I es pot fer com un joc amb tubs de cartró de paper WC, fulls, retolador i cinta adhesiva o pegament.

Els materials que necessiteu són molt senzills. FOTO: Cedida

infantil 1


Com jugar


El procediment és molt senzill: tallar un tros de paper que ocupi la meitat de l’alçada del tub, cobrir el cartró i enganxar-ho. Ara ve la part divertida: pensar en paraules de 2 síl·labes, pensant paraules amb les mateixes vocals, o diferents opcions, en funció de les grafies que els vostres nens i nenes coneguin.

A jugar! FOTO: Cedida

A jugar! FOTO: Cedida


Fent girar el paperet de color s’aniran formant diferents paraules, potser algunes no volen dir res o no existeixen, però potser acabeu fent una combinació que no esperàveu, però quan ja les hagueu llegit algunes vegades, podeu provar de formar noves paraules amb les síl·labes ja escrites al cartró i un paper nou. El joc i la lectura estan assegurats!

 
Comentaris

Destaquem