Margarita Mir: “Funcionem com una família”

L’escola bressol Nemomarlin ofereix un projecte educatiu adaptat a cada infant i a la seva etapa evolutiva basat en les intel·ligències múltiples. Parlem amb la seva directora, Margarita Mir

Amb quin projecte pedagògic treballeu?

Nemomarlin Sant Cugat forma part d’un grup de més de 25 escoles arreu de l’Estat amb un programa educatiu basat en el desenvolupament de les intel·ligències múltiples. Els nostres alumnes entren amb 4 mesos i surten amb 36, a punt per entrar a l’escolaritat obligatòria. Hi ha un programa per a cada franja d’edat: Llar 0, Llar 1 i Llar 2, elaborat per un equip pedagògic expert en aquesta etapa educativa, on l’aprenentatge sensorial i significatiu és clau i amb material de treball específic. 

Posi un exemple?

Avui mateix una mestra pintava la planta del peu d’una nena per estampar la petjada sobre paper. Veig l’inici de l’art, un tipus d’intel·ligència, que comença amb una sensació agradable i amb resultat immediat. Aquestes experiències les fem constants.

Quins són els vostres punts forts?

El programa educatiu està en constant renovació gràcies a unes mestres creatives i involucrades. La importància que donem a l’anglès, el 50% de les activitats es fan en aquest idioma. La relació amb les famílies propera i diària. Les càmeres situades a l’aula on els pares poden veure, en temps real, els seus fills des de qualsevol dispositiu. Tenim cuina pròpia amb menús fets per experts en alimentació infantil. La nostra ubicació, al carrer Santa Maria, permet fer sortides sense perill i tenim aparcament gratuït.

Quina capacitat d’alumnes teniu?

Som una escola petitona per vocació: 38 infants que se senten com a casa. Funcionem com una prolongació de la família.  

Quins horaris oferiu?

De 8 a 20 l’escola és oberta, amb horaris flexibles. Les activitats del programa educatiu es fan de 9.15 h a 17.15 h. No som un lloc on “guardar” nens sinó un lloc on estimar-los i ajudar-los a créixer.

Una de les lluminoses aules de l’escola. FOTO: H. Blanch
Més informació
 
Comentaris

Destaquem