Més de 200 persones configuren el 23è Llibre Gegant

L'acte ha tornat a la ciutat després de 5 anys d'inactivitat

La 23a edició de la Festa del Llibre Gegant ha aplegat a més de 200 persones per compartir il·lustracions i històries entre les nenes i nens de Sant Cugat i 25 il·lustradors vinguts d'arreu. Una festa que feia 5 anys que no se celebrava a la ciutat, malgrat la bona rebuda que havia tingut.

"La celebració es va deixar de fer a causa de la manca d'un grup de persones que volguessin tirar-ho endavant, ja que es tracta d'un esdeveniment que porta molta feina", expliquen des de l'organització. "Finalment hem trobat un grup de persones que han volgut organitzar-ho, aquest any i els següents". 

En diferents taules que hi havia disposades arreu de la plaça de Barcelona, els nens i nenes escrivien un petit relat en un full de paper. Quan l'havien acabat, s'adreçaven als diferents il·lustradors dispersos per la plaça i els demanaven que els fessin una il·lustració per la seva història. 

Un cop el relat comptava amb la il·lustració, l'equip de Library Living Lab, de la Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres, s'encarregava de digitalitzar els gairebé 150 dibuixos. D'aquesta manera, els contes i il·lustracions creats avui es podran visualitzar a la pàgina d'Instagram de l'acte, sota el nom de Llibregegant17. A més a més, les il·lustracions sense el relat es penjaran al Twitter (que té el mateix nom), amb l'objectiu d'obrir una activitat d'interpretació per a tothom qui hi vulgui participar: pensar possibles relats que encaixin amb les il·lustracions. 

"És una activitat que es pot gaudir molt en família, i que fomenta la creativitat, l'art i el desig per llegir. Estic molt contenta que aquesta iniciativa hagi tornat a la ciutat", explica Esther Salat, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat

La Festa del Llibre Gegant s'ha celebrat aquest 14 de maig  FOTO: Lali ÁlvarezS'han escrit uns 150 contes  FOTO: Lali Álvarez

Més informació
 
Comentaris

Destaquem