contingut promocionat
UNDEV

Quins símptomes manifesten els nens afectats amb TDAH

Aquests infants poden millorar fàcilment aquest escenari amb entrenament en habilitats socials

Quan els nostres fills/es són diagnosticats de TDAH, sabem que presentaran símptomes d’inatenció, impulsivitat i hiperactivitat. No obstant això, hem de tenir en compte que també manifestaran dificultats en el control de les emocions.

Les emocions dels nens/es amb TDAH són similars a les que expressen altres nens que no tenen diagnosticat aquest trastorn però, en canvi, varien en la intensitat i en la freqüència. Podem dir que els sentiments que experimenten són desproporcionats amb els esdeveniments.

En general, són nens/es a qui els costa adaptar-se als canvis i experimenten dificultats per calmar-se i autocontrolar-se. Quan els pares assisteixen a les sessions de psicoeducació, que formen part del tractament, és habitual que ens comentin que els seus fills/es “exploten” amb molta facilitat, que les seves enrabiades duren molt, que poden reaccionar amb agressivitat física o verbal, com també, que es puguin sentir tristos i desanimats, o que semblin apàtics, de tant en tant. Aquestes emocions poden interferir negativament en les seves relacions socials. Podem millorar fàcilment aquest escenari amb entrenament en HHSS (habilitats socials). 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem