Tardor, temps de bolets per a reforçar el sistema de defenses

Els bolets els podem cuinar en infinitats de plats: en arròs, remenat d’ous, salses...

Amb les pluges i la humitat de la tardor arriba la temporada de bolets. Aquests fongs, que neixen en els sotaboscos, i són més abundants sobretot com més aiguats hi ha hagut, n’hi ha de comestibles i que no. Per això i si no coneixem els bolets, el més segur és anar a buscar-los amb una persona que sàpiga diferenciar-los i si no hauríem d’anar amb una guia per identificar-los. Podem passar un dia molt divertit anant-los a buscar.

Al bosc hi ha molts secrets per descobrir i racons amagats, alhora que busquem entre la molsa, les fulles, els petits arbustos, les arrels i els troncs, aquests bolets. Tots els bolets consten d’un casquet esfèric que s’anomena barret o capell i que està sostingut per una cama o peu. Fredolics, pinetells, camagrocs, múrgoles, rovellons, ceps i llenegues són alguns dels bolets que podem trobar a Catalunya, segons el lloc on anem a collir-los.

Els bolets els podem cuinar en infinitats de plats: en arròs, remenat d’ous, salses per acompanyar la carn, fer-los en conserva... i a més de ser molt sans, són molt bons per aquesta època de fred, ja que reforcen el sistema de defenses, estimulen l’activitat cerebral i també són capaços de revitalitzar l’organisme.

 
Comentaris

Destaquem