Viu la Fira de Portadores

L'activitat se celebra aquest últim cap de setmana de setembre a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès és una ciutat amb una història al darrere que la defineix i la fa singular. Segur que heu passat mil cops per davant del Celler Modernista, o hi heu anat a fer algun taller o a veure algun concert. Però sabeu ja que s’hi feia allí? Mira totes les activitats de la Fira de les Portadores d'aquest cap de setmana, 29 i 30 de setembre.

Més info: Sant Cugat recupera la Fira de les Portadores

Sant Cugat era terra de vi. Moltes famílies vivien del camp i de l’elaboració d’aquesta beguda, que s’elaborava en aquest espai.

Recordant aquella època, aquest cap de setmana s’organitza una gran festa a la ciutat recordant el que, en aquells moments era la Fira de setembre, coneguda popularment com la Fira de les Portadores.

Va ser una de les festes més importants del Sant Cugat rural que se celebrava al temps de la verema. En aquesta fira, la gent tenia la possibilitat de comprar-hi totes les eines necessàries per a dur a terme la verema, i altres activitats del camp.

En aquells moments, les parades de la fira es col·locaven a la plaça de la Fira (la que actualment coneixem com plaça d’Octavià) i el poble s’omplia d’olor a raïm i tothom es vestia amb les seves millors gales per a la festa.

Aquest cap de setmana es rememora aquella fira i festa del vi a Sant Cugat, i els més petits de casa també hi teniu el vostre espai. I és que s’han previst nombroses activitats, des de tallers vinculats al món del vi, fins a contes, i altres! No us ho perdeu!

 
Comentaris

Destaquem