Ja es pot votar el projecte per la nova centralitat de Valldoreix

A partir d'aquest dimarts 19 de novembre la ciutadania podrà votar entre els 10 projectes que els tècnics de l'EMD han seleccionat per esdevenir la nova centralitat comercial i d'habitatge on actualment hi ha la Casa de Cultura

Imatge de l'actual Casal Cultural de Valldoreix, on es vol impulsar la nova centralitat FOTO: Artur Ribera Imatge de l'actual Casal Cultural de Valldoreix, on es vol impulsar la nova centralitat FOTO: Artur Ribera
Des d'aquest dimarts 19 de novembre i durant dos mesos els veïns de Valldoreix tenen la oportunitat d'escollir i valorar els 10 projectes que han estat seleccionats per esdevenir la nova centralitat de la vila. Les urnes ja estan preparades per votar els deu projectes que estaran exposats a la sala de plens de l'EMD de Valldoreix fins el mes de gener perquè siguin els veïns qui puntuïn i valorin les diferents propostes, segons ha explicat el seu president, Josep Puig, a la presentació de l'exposició dels projectes, aquest dimecres 13 de novembre.

Durant aquests dies s'estan enviant per correu convencional les butlletes informatives als veïns per tal que puguin anar a votar aquelles propostes que més els convencin per crear la nova centralitat. Aquest procés de participació ciutadana servirà per escollir els tres millors projectes, que seran premiats amb 11.000 euros el primer, 4.000 euros el segon i 2.000 euros el tercer. No obstant això, el procés d'elecció també estarà seguit per una comissió tècnica i una comissió de seguiment amb personal tècnic de l'EMD i serveis jurídics. Segons ha explicat Puig, la selecció d'entre els 22 projectes que es van presentar s'ha fet sobretot, en base a un criteri d'execució per fases, la viabilitat econòmica i també tenint en compte qüestions d'estètica arquitectònica. Està previst que al març del 2014 ja se sàpiga el projecte seleccionat però per començar a executar les obres haurà de passar com a mínim un any, és a dir fins com a mínim al 2015 perquè cal fer una modificació en el planejament local. 

Espais i usos de la nova centralitat

Aquesta zona on actualment hi ha un aparcament en un terreny públic s'ampliarà amb l'expropiació d'una zona boscosa. Uns 4.000 metres quadrats que s'han afegit al projecte inicial del 2004 per la desaparició de les Torres d'Alta Tensió. En total 14.000 metres quadrats on està previst que es defineixi un complex cultural i cívic amb un casal de barri un espai escenico-musical, l'Escola de Música, una Biblioteca, el casal per la gent gran i un bar-restaurant. Uns equipaments que s'hauran de complementar amb comerços, un mercat i un supermercat, així com també una zona d'habitatge protegit.

Complex cultural i cívic: 
- Equipament cultural públic, polivalent i de proximitat.
- Espai que fomenti l'activitat cultural, comunitària i associativa.
- Àrees bàsiques:
  • Sala d'exposicions.
  • Àrea de formació i lleure infantil i d'adults.
  • Casal de la gent gran.
  • Casal d'entitats.
  • Espai jove.
  • Sala polivalent (espai escènci-musical).
  • Bucs d'assaig.
  • Escola de Música.
  • Biblioteca.
Habitatge de protecció oficial en règim general:
- Conjunt d'edificis adequat al model arquitectònic de Valldoreix.

Equipament comercial: 
- Afavorir el comerç de proximitat.
- Millorar l'oferta comercial.
- Minimitzar l'impacte de la mobilitat generada.

Aparcament:
- Donar resposta a la demanda de places d'aparcament de vehicles que generarà la nova plaça de la Centralitat.
- L'aparcament serà soterrat.
- L'aparcament disposarà de sortides per a vianants a l'exterior de la plaça i també els veïns tindran accés directe als edificis.

 
Comentaris

Destaquem