Joan Calderon no seguirà presidint ICV passat l'estiu

A la tardor una assemblea decidirà el nou cap del partit a Sant Cugat

Joan Calderon no repetirà mandat com a president de la secció local d’ICV. Així ho ha anunciat l’encara líder de la formació a Sant Cugat explicant que la decisió és fruit d’un procés de reflexió personal. Aquest procés coincideix amb el període d’estudi de portes endins en el que està immers el partit després dels mals resultats electoral. Calderon ha argumentat la seva posició dient que “calen nous lideratges i és per això que he pres la determinació de donar un pas enrere”.El nou president del partit a Sant Cugat sorgirà d’una assemblea que tindrà lloc segurament al mes d’octubre. Més tard, al novembre, ICV ha convocat una reunió plenària a nivell català per decidir el rumb del partit pels propers anys.

A banda de la renúncia de Joan Calderon, ICV vol que les coses canviïn. Divendres 8 a les 19 hores a la Casa de Cultura la formació ha convocat una trobada on militants i simpatitzants han d’expressar les seves idees sobre com volen que sigui la formació i quins aspectes concrets són els que han de modificar-se. Un dels aspectes que han avançat és que volen acostar-se més al moviment dels indignats i a les seves propostes per canviar el sistema i el model social actual. L’exregidor Jordi Casas ha especificat que volen incorporar gran part de les inquietuds que tenen els indignats. “Bona part del seu discurs ja és compartit per ICV, per tant hem de ser capaços de connectar i afegir les seves idees a la nostra manera de fer.”

També ha remarcat que el punt de partida de la tempesta d’idees serà l’anàlisi de la pèrdua de vots de l’esquerra en general i d’ICV en particular. Segons l’exregidora de la formació, Àsun Reyes, l’objectiu de la trobada del divendres “és escoltar què opina el nostre entorn i veure com sortim del forat”. ICV va perdre un regidor a les eleccions municipals del 22 de maig degut a una davallada d’un 3% del seu electorat. En total van recollir 2.575 vots i han passat de ser la tercera a la quarta força més votada al ple.

 
Comentaris

Destaquem