Joan Fàbregas: actor, Fill Predilecte de la ciutat i home de ràdio

L'actor de teatre és el protagonista d'aquesta setmana de la sèrie de retrats santcugatencs

Explica les coses desendreçadament però les diu amb el seu particular humor que el caracteritza. El Joan Fàbregas, el Fabri, ha estat durant molts anys actor de teatre. Va començar, diu, fent teatre al terrat de casa, a Gràcia: “Vam començar amb un grup d’amics al terrat. Però la primera vegada que vaig interpretar un paper va ser a la mili!”. Compaginava la seva activitat teatral amb la seva feina a la banca, on explica que un cop l’any també feia una obra teatral.

L’any 60 va venir a viure a Sant Cugat i va entrar a formar part de l’Agrupació Maragall. Més tard treballaria amb altres agrupacions i entitats santcugatenques com Fila Zero o l’Esbart. “Quan vaig arribar aquí, l’endemà ja volia tornar. Trobava a faltar l’ambient de Gràcia. Aquí, com que tots eren pagesos, a les 10 de la nit estaven dormint. Però ara em regalen un pis a Gràcia i no hi tornaria”. Tant és així que molts anys després, l’any 2006, la ciutat el va nomenar Fill Predilecte, juntament amb el seu amic Joan Llamas.

Ha estat molt vinculat, i encara ho està, a Ràdio Sant Cugat i Cugat.cat. Actualment encara porta el programa dels diumenges de sardanes i sarsuela. “A més del teatre, el que més ens agradava a mi i a la meva dona eren les sardanes”. Encarna també en Cugat, el personatge de la vinyeta Medir i Cugat que encara avui es troba a les pàgines del TOT Sant Cugat i que va néixer també a la ràdio. “És curiós perquè moltes vegades que criticàvem coses dolentes servia perquè les arreglessin”.

Va ser tresorer de l’Esbart, i va estar vinculat amb tota entitat teatral de la ciutat. El seu últim paper va ser el de monjo hortolà a Pedra i sang. “Ara ja no serveixo per aprendre un paper”, em diu. Em fa dubtar quan em recita fil per randa alguns dels passatges d’un Pedra i sang que va interpretar durant onze anys.

 
Comentaris

Destaquem