Jordi Pujol: "Estic molt desenganxat d'Espanya"

L'expresident de la Generalitat de Catalunya va parlar sobre independentisme i valors polítics en un sopar amb membres de la JNC de Sant Cugat

Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, ha dit en una trobada amb membres de la JNC de Sant Cugat que degut al separació moral i espiritual de Catalunya amb l'estat "estic molt desenganxat d'Espanya". Pujol que ha vingut a Sant Cugat convidat per la secció local de la JNC va compartir taula amb uns 40 comensals al restaurant del Set Ball i ha parlat d'ensenyament, corrupció política i valors. Responent a preguntes dels joves ha afirmat que "a l'ADN d'un polític ha d'haver-hi esperit de servei convicció i patriotisme". Contestant a una reflexió sobre la dimissió del president de la Generalitat Valenciana, Pujol ha admès que tota persona té sentiments de vanitat i ambició i que no és dolent mentre aquesta part no acabi controlant el tot.

Tot i que ha tocat altres aspectes l'exlíder de CiU ha estat interpel·lat sobre el futur de Catalunya i si aquest passa per ser un estat separat d'Espanya. Pujol ha fet una llarga exposició de com el catalanisme polític ha intentat al llarg del segle XX fer pedagogia i acumular més poder per Catalunya i com des de fa 10 anys s'ha produït un distanciament profund entre Espanya i Catalunya. "El peix al cove ja el vaig provar jo i va anar bé fins l'any 2000 però ara tot això s'ha trencat. Políticament el camí s'ha barrat i per no tornar-nos una realitat residual la sortida més lògica és la independència."

L'expresident ha advertit que el de la independència és un procés "tremendament difícil" però no per això s'hi ha de renunciar. Mentre no passi ha receptat que Catalunya creixi com a país, s'enforteixi tot el que pugui i maduri. Respecte la situació actual del Principat Pujol assegura que "hi ha país per què entre d'altres coses som la zona més exportadora i la més competitiva". Com a exemples d'iniciatives catalanes d'èxit ha posat el Barcelona World Mobile Congres, el Sonar i el grup Manel.

 
Comentaris

Destaquem