Josep Pla-Narbona cedeix una obra a favor del dret a decidir

La campanya #ArtVeuiVot comença amb una exposició al Museu d'HIstòria de Catalunya amb més de vuitanta obres d'artistes catalans

Obra de Pla-Narbona Obra de Pla-Narbona
L'artista de la Floresta Josep Pla-Narbona, juntament amb 80 artistes catalans, han creat i cedit una obra a l'exposició-campanya #ArtVeuiVot. Pintors, dissenyadors, fotògrafs i artistes plàstics han fet la seva interpretació de la idea 'dret a decidir' i l'han plasmat en uns cartells que ara l'entitat impulsora, El Clauer –que agrupa 16 entitats com l'Assemblea, Òmnium o la CAL–, pretén convertir en imatges virals.

Els 80 cartells s'exposen al Museu d'Història de Catalunya des d'aquest dimarts, 8 d'octubre, i fins el 2 de novembre.Després la mostra girarà pel país, però les obres també estan a disposició de la gent i dels ajuntaments que han donat suport a la consulta per a què els utilitzin lliurement. La mostra acull obres de Javier Mariscal, Perejaume, Marcel·lí Antúnez, Manel Fontdevila, Insectotròpics o Josep Maria Mestres Quadreny, entre d’altres.

L'obra de Pla-Narbona
El cartell s’ha fet a partir de la reproducció fotogràfica d’una pintura de l'artista local a l’oli sobre tela de 59 x 85 cm a la qual, posteriorment, se li ha afegit el text per mitjans digitals. La imatge és molt literal, representa una persona amb ànsia de viure en una Catalunya independent a qui l’Estat espanyol li tapa la boca, impedint-li expressar-se.


 
Comentaris

Destaquem